Featured Slider

Lets Detox. Testimoni best!
















Lets Detox. Testimoni BEST!

 











Rahsia cantik Fazura.

Ramai yang masih tak boleh move on kan? hihii.
Bersemut wall dengan #fattzura lagi ni..
Mamajura sempat interview Puan Fazura (jangan percaya)
Meh kita tahu apa rahsia kecantikan dia 
1. Apa maksud cantik bagi anda?
Cantik itu apabila kita sentiasa percaya kecantikan adalah milik Allah dan segala pujian hanya milik-Nya. Cantik itu sebenarnya hati kita.
(True kan, hati cantik, cantik lah orangnya)
2. Siapakah ikon cantik anda?
Angelina Jolie kerana kecantikannya tulen dan effortless. She has a big heart that shines so brightly physically.
3. Apakah kosmetik atau alat solek wajib setiap kali bersolek?
Two way cake foundation, gincu dan bedak tabur berkilau. Saya sangat suka solekan seperti gincu bibir yang cantik daripada Avon Absolute yang membuatkan hidup jadi lebih berwarna.
(Duta Avon)
4. Apakah masalah rambut terbesar anda? Dan bagaimana pula anda mengatasinya?
Rambut kering dan bercabang. Perapi tidak cukup untuk rambut saya, jadi saya menyapu pupur rambut Wella setiap hari supaya rambut lebih ringan.
5. Kongsikan rejim penjagaan kulit wajah anda setiap hari?
Setiap hari saya menggunakan bar Nutox Miracle diikuti serum Bird’s nest. Astringen yang bertindak sebagai penyegar diikuti Solar Block SPF45.
(Duta Nutox
6. Anda percaya dalam pengambilan pil vitamin atau makanan tambahan?
Saya sama sekali tidak percaya pada produk yang menggunakan campuran yang banyak kerana boleh memudaratkan kesihatan. Kini, terlalu banyak produk yang membuatkan kita ghairah untuk cantik dalam hanya beberapa hari. Pengambilan vitamin C 1000mg diikuti l-glutathione, evening primrose oil dan pil antioksida sudah cukup untuk kulit. Pengambilan vitamin rambut seperti pil herba Shen Min dari GNC atau Hairfinity pula untuk kesihatan rambut.
(haihhh, geram je nak bagi Shaklee)
7. Anda mengamalkan sebarang diet?
Makan sedikit sebanyak enam kali sehari. Amalkan minum air panas perahan lemon atau teh hijau setiap pagi dan malam. Elakkan makanan berminyak dan lebihkan makanan yang mempunyai bahan anti oksida.
Boleh try u ols! Simple!

Keistemewaan GLA Complex Shaklee.




GLA complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA ),asid linolenik (LA),minyak matahari dan vitamin E.

• Minyak Borage adalah bahan utama GLA Complex Shaklee.
.
Minyak Borage mengandungi Gamma Linolenic Acid atau Omega 6, 2 kali ganda lebih tinggi daripada Evening PrimeRose.
.
Kadar penyerapan minyak Borage juga 3 kali lebih powerful daripada Evening PrimeRose.

Pengambilan GLA complex akan mengekalkan kelembapan dan juga menyihatkan kulit anda. Sebab semua minyak yang terdapat dalam GLA Complex, boleh menjadikan anda cantik 💜

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantik

Hari tomato


Atau nama asalnya La Tomatina.
Membazir. Marah kiteee. 😡
Festival Tomato ini dilakukan di Valencian, Sepanyol.
Nak celebrate nya, baling je tomato.
Motif? Hahahah. Tapi sebelum baling, kena perah dulu. Macam kecilkan saiz la.
Tahu pon sakit kalau baling seketul gitu 🤦🏽‍♀️
Pertama kali di buat pada tahun 1945. Dilakukan pada hari Rabu terakhir pada bulan Ogos.
Kemudian, tempat lain ikut join festival ni. Antaranya Nevada, India, China, Texas.
Berapa banyak tomato dah bazir?
Geram kiteeeee.

Jenis-jenis tomato.



🍅🍅 Tomato 🍅 🍅
Banyak jenis rupanya.
Apa saja untuk cantik dan sihat kan?

Fakta mengenai Tomato 🍅


🍅 Mencegah kanser, mengekalkan tekanan darah yang sihat, mengurangkan gula dalam darah.
🍅 Mengandungi karotenoids. Yang melindungi mata dari kerosakan.
🍅 Sedap dan rangup tau kalau makan tomato dalam sandwich atau salad 😜
🍅 Basuh tomato anda sebelum makan dan masak. Sebab tomato tergolong dalam “Top 10” buah dan sayur yang banyak disembur racun masa ditanam.