Pengalaman pahit produk penjagaan wajah

Pengalaman pahit menggunakan produk penjagaan wajah?
Mamajura tiada because im so fussy dalam pemilihan produk wajah.
Dahulunya sebelum ada Nutriwhite, Mamajura (2012 dan below) guna drugstore saja. Loreal, Safi je macam tu.
Zaman sekolah menengah pon tak ada guna produk sebarangan. Ye la, dulu tak ada sangat jutawan kosmetik ni. Kalau ada pon, tak kenal 😜
Tak pernah guna local produk sebab ntah la. Dah mindset local produk ni produk 1 kilang. Dengan masalah merkuri dan hydroquinon la.
Alaaaa, dulu pon tak belajar pon pasal produk-produk ni. Tak ada awareness sangat. Tapi bila dah tahu dan study, memang dah lebih berhati-hati.
Kulit ku tak banyak masalah. Jerawat pon tak ada. Malu nak keluar. Kalau ada, ku akan riuh sekampung. Close friends dan adik ku akan menjadi orang yang muntah bila dengar. Hahahahah.
Tapi masalah dark circle ketara, keturunan memah kuat masalah ini. So it runs in the blood bebeh!
Tapi bila tengok kawan-kawan yang ada masalah kulit, yang bertukar kulit menjadi licin macam patung, yang mendapat pigmentasi yang sangat teruk, yang kulit licin instant, rasa geram dan kasihan pon ada.
Yes, kita terpanggil nak beri lebih awareness! Thats my missions!