Ciri-ciri soya yang selamat

7 ciri-ciri Soya Yang Selamat:

(1) Ditanam secara organik.
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat
yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

(2) Tidak menjalani proses genetik (non-GMO).
KACANG SOYA GMO – lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan
pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

(3) Mengandungi 9 asid amino penting. 9 ASID AMINO – adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim.
Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan
proses-proses penting dalam tubuh.

(4) Dibasuh dengan air.
KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%!
Isoflavones adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan
hormon dan jisim tulang. Di Shaklee, dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya, kepingan
soya dihancurkan dan dibasuh dengan air.

(5) Bahan anti-thyroid & anti-pertumbuhan disingkirkan.
BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm
meningkatkan risiko kanser.

(6) Diproses tanpa dipanaskan.
KACANG SOYA YANG DIPANASKAN – merosakkan kandungan proteinnya!

(7) Ditambah dengan kalsium.
KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang
ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Ps: sehingga hari ini, saya hanya mendengar dan membaca basa basi dari doktor ini dan itu tanpa kajian dan ujian klinikal. Tapi saya ada beberapa kajian tentang kebaikan non-gmo soya dan ada satu kajian klinikal ttg bagaimana soya membantu bekas pesakit kanser.



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

No comments