Moisture Lock day Cream

Apa yang best tentang Moisture Lock Day cream ni?

Nama nya MOISTURE kan?
So ia memberi kelembapan pada kulit. Penting tau ada kulit yang lembap tau. U will appreciate it when you are getting ols. 

Nama nya LOCK kan?
Yes. Macam ia ada kunci untuk mengunci kelempaban pada kulit. Kunci kelembapan darj dalam. Amazing kan!

Nama nya DAY CREAM kan?
Yes, guna pada waktu siang. Sebab siang lah lebih membuatkan kulit kita kering.

So inLOVE!

#Youth

#MoistureLockDayCream

Detox turun 10kg.

Kak Suriya Ahmad. Berjaya turun 10kg dengan Program Detox Shaklee.

GOLD Set.
Apa yang anda akan dapat dengan GOLD Set?

• Herblax
• Alfalfa
• DTX Complex
• Peppermint Ginger Plus
• ESP atau Cinch

Lagi?
• Keahlian percuma (rm65)
• Postage percuma (rm10)

Dan yang lagi menarik?
• Coach Detox akan mendidik dan menjaga anda selama 17hari.
• Group whatsapp khas untuk pejuang Detox
• Group Telegram khas juga

Coach Detox akan ajar anda resepi nak masak, cara bersenam.

Macam-macam lagi.

*Money Back Guarantee tau!

www.wasap.my/60126647809/jomdetox

#JomDetoxJutaman
#Detox101

Detox kulit part 5.1

Step no 5.



Lindungi kulit dari radikal bebas dan bahan yang boleh merosakkan kulit.

Ada 2 key point yang saya nak perjelaskan.

Pertama, lindungi dari radikal bebas.

Apa contoh radikal bebas?
Asap pencemaran, asap kenderaan, cahaya matahari yang berlebihan, asap rokok.

Kedua, lindungi daripada bahan yang boleh merosakkan kulit.

Apa contoh nya?
Produk penjagaan kulit yang memgandungi bahan kimia yang tinggi. Penggunaan produk make up yang merbahaya. Dan tidak menjaga kulit dengan betul.

Macam mana nak buat?

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Bagaimana nak join program #JomDetox

Insan hebat!

Anda berminat mahu join program #JomDetox

Kami menawarkan set Gold dan Platinum.



Detox kulit part 5

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• BeruS badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
(Refer post sebelum ini)

3• Seminggu sekali, mandi dengan air campuran garam.

4• Sapu mask tanah liat.

5• Lindungi kulit dari radikal bebas dan bahan yang boleh merosakkan kulit.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kuliti part 4

Step 4.

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• BeruS badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
(Refer post sebelum ini)

3• Seminggu sekali, mandi dengan air campuran garam.

4• Sapu mask tanah liat.

Tanah liat bercaj negatif. Ia mampu membantu kulit untuk detox dengan menarik caj positif pada kulit.

Caj positif pada kulit adalah sel kulit mati dan bendasing yang tidak elok pada kulit.

Oleh itu, caj negatif dari mask tanah liat menarik caj positif sel mati pada kulit.

Jangan guna clay mask terlalu lama pada kulit. Nanti kulit terlebih kering. 10-15minit adaah masa yang sesuai.

Apabila sudah kering, cuci mask dengan air masak. Jangan lah cuci dengan air sejuk.

Ohhh nyaman sekali.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kulit part 3.1

Mandi Garam Epsom.

Okay, saya sambung pasal mandi Garam Epsom

Sebelum tu, Garam Epsom bukan garam kita buat masak tau.
Cari Garam Epsom, atau garam Himalaya yang warna pink atau orange tu. Yang ketul ketul besar tu tau. Nanti saya snap picture gambar garam yang best.

Cara mandi Garam Epsom.
1* Garam  Epsom dan halia. Halia tu hiris halus dan masak dalam air mendidih. 1 cawan garam dilarutkan dalam 1 baldi air. Kemudian campurkan air rebusan halia itu kedalam campuran garam. Halia tu kalau boleh, rebus dengan akar dan kulit sekali.

2* Garam Epsom dan baking soda.
Campurkan 1 cawan baking soda dalam 1 cawan garam Epsom kedalam baldi mandian.

3* Garam Epsom, garam laut dan minyak bijan.
1 cawan garam Epsom, 1 cawan garam laut, 1 cawan minyak bijan.
Ketiga-tiga bahan ini dicampurkan kedalam baldi mandian.

4* Garam Epsom dan Cuka Epal.
1 cawan cuka epal dan 1 cawan garam Epsom kedalam baldi mandian.

** Baldi mandian yang berisi campuran garam itu haruslah dibancuh dengan air panas. Kerana garam dan air panas, akan memberikan kesegaran!

Lagi satu pesan saya, bila masa curah bancuhan air garam tu, jangan buka mata dan mulut tau. Ahahaha. Masin.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kulit part 3

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• BeruS badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
(Refer post sebelum ini)

3• Seminggu sekali, mandi dengan air campuran garam.

Best gila tau. Rasa sangat fresh.
Bilas bilas manja dalam 20minit-30minit. Kalau ada bathtub lagi boleh berendam.

Mandi garam boleh membantu membuang bendasing-bendasing yang menyumbatkan liang pori.

Juga, kalau kita jiruskan dari kepala, macam semacam aura datang. Serious tau.

Tak percaya, cuba lah.

Next post, saya cerita macam mana nak bancuh air garam ni.
Garam apa nak guna?

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox Kulit part 2

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• Berus badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
Selepas berus badan dalam keadaan kering, kita mandikan  badan kita dengan pembersih bebas sabun (sebolehnya) kerana sabun akan mengeringkan lagi kulit.

Periksa label pembersih/pencuci kulit kita. Pastikan pembersih yang natural, bahan kimia tidak terlalu kuat dan ph seimbang.

Cuba elakkan dari menggunakan yang bersabun dan berbuih  dengan banyak juga yang mengandungi biji atau skrub yang kasar.

Selesai mandi, lap badan dengan tuala yang lembut dan serap air. Jangan main rembat je kain selimut tau 😜

Ps:// Sabun yang tidak tulis foam lebih elok. Sebab sabun yang berbuih ni hanya “psycho” sahaja. Konon bersihkan kulit tapi disebalik bersih, ia sangat mengeringkan kulit.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Sahabat baik ku yang baru.

My 3 new loyal companion.

• Botol air 2.8Liter. Dah tinggal banyak tu dah pagi ni. Mesti habis punya sampai petang. Tak habis, jangan balik rumah. Tidur kat opis.
Musim jerebu ni harus minum air banyak. Nanti tekak sakit. 

• Tasbih bling bling ku. Ada juga yang order dan ku tak sempat belikan. Maaf ye.


• Carotomax. Masalah mata kering dan pedih semakin menjadi-jadi masa jerebu ni. Mata pun nak keep hydrated tau. Carotomax kaya dengan carotenoid dan VitaminA. Sangat sinonim dengan penjagaan mata πŸ‘ 


Tips berus kulit kering.

Tips berus badan dalam keadaan kering?

* Mulakan pada mandi waktu pagi. Sebelum buka air shower tu, berus badan dulu.

* Gunakan berus badan yang lembut. Berus dalam gerakan membulat dan kearab jantung. Ehh, jangan silap capai berus tau. Berus jamban ke berus lantai ke. Serammm wei..

* Mulakan dengan berus tapak kaki dan terus ke atas. Kemudian tangan dan lengan. Then bahagian belakang badan dan akhir sekali bahagian depan badan. Dan arah memberus adalah membulat dan arah lawan jam tau. Jangan pening pula nanti.

* Sudah habis berus badan, lumurkan minyak detox (seperti minyak bijan atau olive oil, kalau ada argan oil lagi best!) biarkan selama 5 minit. Masa ni, anda harus ada perasaan sayang pada diri yang kuat.
Kata coach saya, masa sapu ni ucap pada diri sendiri.
“Aku sayang kau. Maafkan aku kalau aku buat salah kat kau. Aku sayang kau sangat-sangat.” Berambu ayaq mata la kalau buat dengan perasaan.

* Terakhir sekali, dah biar lumur badan selama 5 minit, boleh mandi. Tapi mandi bukan sebarang mandi..

Jeng jeng jeng..

Step seterusnya bersambung.
Stay tune.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kulit? Bagaimana?

Bagaimana nak detox kan kulit kita dengan betul dan cepat?

Jeng jeng jeng

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Moisture Lock Day Cream



Nak guna mereka berdua pon boleh.

Sebelum ada Moisture Lock Day Cream ni, saya sentiasa menggunakan Night Cream.

Kerana mahukan kulit saya kekal lembap, saya mengoleskan juga YOUTH Night Cream. Ini kerana YOUTH Night Cream ada kolagen dan sumber yang melembapkan kulit dari dalam.

Tetapi setelah Moisture Lock Day Cream ini muncul, krim ini sentiasa “menghiasi” kulit saya. Dan im LOVING it.

Terasa kulit dijaga dengan baik. Kulit rasa basah-basah saja 😍

Age Defense Moisturizer SPF 50.
Moisture Lock Day Cream.
Dua kombinasi yang wajib anda ada.
🧴❤️






Sedekah paling berharga.

Semasa di kelas tadubbur pagi tadi, ustaz ada kata sesuatu yang buat ku lebih terbuka minda.

Seseorang yang ada ilmu, harus share ilmu kepada masyarakat.

Kerana ilmu yang di share adalah amal jariah. Amal jariah pahala sepanjang masa.

Seperti Ibnu Sina, ilmu perubatan. Sehingga hari ini ilmu perubatannya dipergunakan oleh seluruh dunia.

Sedekah yang paling tinggi adalah ilmu pengetahuan.

Fakta KULIT.

Fakta1.
30,000 sel kulit mati boleh “hilang” dengan sendirinya setiap seminit.

Fakta 2.
3.4 auns cecair peluh dirembeskan setiap hari.

Fakta 3.
Wanita menghabiskan purata 20saat untuk mencuci muka.

Fakta 4.
Kulit boleh detox dengan sendiri nya.

Hebatkan kuasa Allah SWT.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Peluang bisnes Shaklee

πŸ”₯TOP DISTRIBUTOR AREA SELANGOR dan KUALA LUMPURπŸ”₯

PELUANG BUAT DUIT RM 25,000 setahun.

Bagi yang sudah bekerja makan gaji, peluang rm25,000 pendapatan tambahan dah seronok kan? πŸ†

Tak cukup? Boleh saja buat rm25,000 sebulan.

Hai insan hebat.
Anda tercari-cari peluang untuk menambah pendapatan?

Masih mencari-cari bisnes yang sesuai untuk anda?

Anda surirumah? Surirumah jana pendapatan 5 angka sebulan?Dari rumah sahaja? Jangan risau.

Telah ramai surirumah telah membuktikan bahawa ia terbukti berjaya. Senang sangat!

Mari saya kongsikan kriteria syarikat yang mampu merealisasikan impian anda.

• Syarikat yang kukuh kewangannya. Lebih meyakinkan ia telah tersenarai dalam bursa saham antarabangsa.

• Syarikat yang telah bertapak di persada dunia lebih 100tahun.

• Syarikat yang mempunyai kewangan yang kukuh.

Apa nama syarikat yang saya cerita ini?

Semestinya Shaklee.
Ya, Shaklee telah lama bertapak di dunia. Nama nya begitu gah dipersada antarabangsa.

Bagi ahli Shaklee, Shaklee menawarkan 3C.

Cash
Car
Convention

CASH.
Bagi ahli Shaklee yang layak mendapat bonus, bonus di bayar pada setiap 15hb setiap bulan. Tanpa ada masalah tunggakan. Dan paling best, terus masuk akaun bank peribadi tau.

Cash yang dimaksudkan adalah bonus peribadi, bonus berkumpulan hingga peringkat ke 6.

Cash boleh dari 2 angka hingga ke 6 angka.
Ini adalah kenyataan.

CAR
Ahli Shaklee mampu beli kereta  hanya dengan payslip Shaklee semata-mata.πŸš– ini cerita benar.

Saya sendiri membeli kereta Jazz dan myVi menggunakan payslip Shaklee.

Shaklee tidak memberikan kereta kepada mereka yang layak, tetapi Shaklee memberikan “duit untuk membayar kereta”.

Kereta apa? Pilihan masing-masing.

CONVENTION.
Anda akan dapat mengikuti percutian mewah ke luar negara bersama leaders hebat Shaklee secara percuma! Anda boleh bawa suami, keluarga dan ibu ayah juga.

Kemana Shaklee sudah bawa leaders hebat ini? Japan, Mediterranean Cruise, Italy, Bangkok, Langkawi, Sabah, Jordan, Abu Dhabi, Mekah dan Madinah serta banyak lagi tempat lain.

Kenapa bisnes Shaklee terbaik  untuk anda??

Produk yang hebat  dan berkualiti serta mempunyai ujian klinikal yang membuktikan produk Shaklee selamat, berkesan dan semulajadi.

Menjalani ujian klinikal bertaraf antarabangsa.

Produk mudah dijual dan mudah didapati. Kebanyakkan pelanggan akan repeat order.

Produk yang popular dan sentiasa menjadi bahan carian no 1 di internet.

Anda hanya memerlukan RM 75 untuk memulakan perniagaan.

Anda akan diberi bimbingan dari mentor secara percuma disetiap langkah dalam memulakan bisnes.

Anda akan berada dalam golongan team members yang supportive dan positif.

Anda berpeluang kembangkan bisnes sehingga 7 angka tanpa modal wang ringgit.

Anda boleh wariskan bisnes kepada orang tersayang.

Bisnes flexible yang hanya melalui telefon dan lepak-lepak santai. Anda boleh jana pendapatan yang sangat lumayan dimana-mana sahaja.

Kelas bisnes percuma secara online. Boleh belajar dimana saja anda berada. Kelas dan seminar yang on-going yang akan diberitahu dari masa ke semasa.

Kelas training produk secara percuma. Setiap sebulan tau. Dan ia berada di lokasi sekitar anda.

Mari lah wahai insan-insan hebat kita sama-sama menjalankan perniagaan Shaklee.

http://www.wasap.my/60126647809

Detox Kulit

Bagaimana nak detox kan kulit kita dengan betul dan cepat?

Jeng jeng jeng

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Pencemaran kulit.

Jom kenali pencemaran yang mengakibatkan kerosakan kulit.

1• Pencemaran udara. Udara mengandungi PAHs (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons) dimana ia boleh menyebabkan kanser kulit, kulit menjadi sangat kering, radang kulit, kemerah-merahan, kulit menjadi kendur kerana hilang elastin dan kulit menjadi gelap.

2• Merokok. Menghisap sebatang rokok boleh memberi masalah kepada pengaliran darah di kulit selama 90 minit. Padan la orang hisap rokok tak berseri 🀭

3• Stress. Bila mana stress, penghasilan sebum atau minyak kulit meningkat. Juga kulit menjadi merah dan kitaran sel kulit untuk diperbaharui bertambah lama.

4• Penggunaan produk penjagaan wajah dan make up yang tidak betul dan juga tinggi dengan bahan kimia, boleh membuatkan kulit menjadi tidak berseri, kusam dan gatal-gatal.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101