Moisture Lock day Cream

Apa yang best tentang Moisture Lock Day cream ni?

Nama nya MOISTURE kan?
So ia memberi kelembapan pada kulit. Penting tau ada kulit yang lembap tau. U will appreciate it when you are getting ols. 

Nama nya LOCK kan?
Yes. Macam ia ada kunci untuk mengunci kelempaban pada kulit. Kunci kelembapan darj dalam. Amazing kan!

Nama nya DAY CREAM kan?
Yes, guna pada waktu siang. Sebab siang lah lebih membuatkan kulit kita kering.

So inLOVE!

#Youth

#MoistureLockDayCream

Detox turun 10kg.

Kak Suriya Ahmad. Berjaya turun 10kg dengan Program Detox Shaklee.

GOLD Set.
Apa yang anda akan dapat dengan GOLD Set?

• Herblax
• Alfalfa
• DTX Complex
• Peppermint Ginger Plus
• ESP atau Cinch

Lagi?
• Keahlian percuma (rm65)
• Postage percuma (rm10)

Dan yang lagi menarik?
• Coach Detox akan mendidik dan menjaga anda selama 17hari.
• Group whatsapp khas untuk pejuang Detox
• Group Telegram khas juga

Coach Detox akan ajar anda resepi nak masak, cara bersenam.

Macam-macam lagi.

*Money Back Guarantee tau!

www.wasap.my/60126647809/jomdetox

#JomDetoxJutaman
#Detox101

Detox kulit part 5.1

Step no 5.



Lindungi kulit dari radikal bebas dan bahan yang boleh merosakkan kulit.

Ada 2 key point yang saya nak perjelaskan.

Pertama, lindungi dari radikal bebas.

Apa contoh radikal bebas?
Asap pencemaran, asap kenderaan, cahaya matahari yang berlebihan, asap rokok.

Kedua, lindungi daripada bahan yang boleh merosakkan kulit.

Apa contoh nya?
Produk penjagaan kulit yang memgandungi bahan kimia yang tinggi. Penggunaan produk make up yang merbahaya. Dan tidak menjaga kulit dengan betul.

Macam mana nak buat?

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Bagaimana nak join program #JomDetox

Insan hebat!

Anda berminat mahu join program #JomDetox

Kami menawarkan set Gold dan Platinum.



Detox kulit part 5

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• BeruS badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
(Refer post sebelum ini)

3• Seminggu sekali, mandi dengan air campuran garam.

4• Sapu mask tanah liat.

5• Lindungi kulit dari radikal bebas dan bahan yang boleh merosakkan kulit.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kuliti part 4

Step 4.

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• BeruS badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
(Refer post sebelum ini)

3• Seminggu sekali, mandi dengan air campuran garam.

4• Sapu mask tanah liat.

Tanah liat bercaj negatif. Ia mampu membantu kulit untuk detox dengan menarik caj positif pada kulit.

Caj positif pada kulit adalah sel kulit mati dan bendasing yang tidak elok pada kulit.

Oleh itu, caj negatif dari mask tanah liat menarik caj positif sel mati pada kulit.

Jangan guna clay mask terlalu lama pada kulit. Nanti kulit terlebih kering. 10-15minit adaah masa yang sesuai.

Apabila sudah kering, cuci mask dengan air masak. Jangan lah cuci dengan air sejuk.

Ohhh nyaman sekali.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kulit part 3.1

Mandi Garam Epsom.

Okay, saya sambung pasal mandi Garam Epsom

Sebelum tu, Garam Epsom bukan garam kita buat masak tau.
Cari Garam Epsom, atau garam Himalaya yang warna pink atau orange tu. Yang ketul ketul besar tu tau. Nanti saya snap picture gambar garam yang best.

Cara mandi Garam Epsom.
1* Garam  Epsom dan halia. Halia tu hiris halus dan masak dalam air mendidih. 1 cawan garam dilarutkan dalam 1 baldi air. Kemudian campurkan air rebusan halia itu kedalam campuran garam. Halia tu kalau boleh, rebus dengan akar dan kulit sekali.

2* Garam Epsom dan baking soda.
Campurkan 1 cawan baking soda dalam 1 cawan garam Epsom kedalam baldi mandian.

3* Garam Epsom, garam laut dan minyak bijan.
1 cawan garam Epsom, 1 cawan garam laut, 1 cawan minyak bijan.
Ketiga-tiga bahan ini dicampurkan kedalam baldi mandian.

4* Garam Epsom dan Cuka Epal.
1 cawan cuka epal dan 1 cawan garam Epsom kedalam baldi mandian.

** Baldi mandian yang berisi campuran garam itu haruslah dibancuh dengan air panas. Kerana garam dan air panas, akan memberikan kesegaran!

Lagi satu pesan saya, bila masa curah bancuhan air garam tu, jangan buka mata dan mulut tau. Ahahaha. Masin.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kulit part 3

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• BeruS badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
(Refer post sebelum ini)

3• Seminggu sekali, mandi dengan air campuran garam.

Best gila tau. Rasa sangat fresh.
Bilas bilas manja dalam 20minit-30minit. Kalau ada bathtub lagi boleh berendam.

Mandi garam boleh membantu membuang bendasing-bendasing yang menyumbatkan liang pori.

Juga, kalau kita jiruskan dari kepala, macam semacam aura datang. Serious tau.

Tak percaya, cuba lah.

Next post, saya cerita macam mana nak bancuh air garam ni.
Garam apa nak guna?

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox Kulit part 2

Bagaimana nak detox kulit? How to detox your skin?

1• Berus badan dalam keadaan kering. (Refer post sebelum ini)

2• Basuh badan dengan pembersih badan bebas sabun.
Selepas berus badan dalam keadaan kering, kita mandikan  badan kita dengan pembersih bebas sabun (sebolehnya) kerana sabun akan mengeringkan lagi kulit.

Periksa label pembersih/pencuci kulit kita. Pastikan pembersih yang natural, bahan kimia tidak terlalu kuat dan ph seimbang.

Cuba elakkan dari menggunakan yang bersabun dan berbuih  dengan banyak juga yang mengandungi biji atau skrub yang kasar.

Selesai mandi, lap badan dengan tuala yang lembut dan serap air. Jangan main rembat je kain selimut tau 😜

Ps:// Sabun yang tidak tulis foam lebih elok. Sebab sabun yang berbuih ni hanya “psycho” sahaja. Konon bersihkan kulit tapi disebalik bersih, ia sangat mengeringkan kulit.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Sahabat baik ku yang baru.

My 3 new loyal companion.

• Botol air 2.8Liter. Dah tinggal banyak tu dah pagi ni. Mesti habis punya sampai petang. Tak habis, jangan balik rumah. Tidur kat opis.
Musim jerebu ni harus minum air banyak. Nanti tekak sakit. 

• Tasbih bling bling ku. Ada juga yang order dan ku tak sempat belikan. Maaf ye.


• Carotomax. Masalah mata kering dan pedih semakin menjadi-jadi masa jerebu ni. Mata pun nak keep hydrated tau. Carotomax kaya dengan carotenoid dan VitaminA. Sangat sinonim dengan penjagaan mata πŸ‘ 


Tips berus kulit kering.

Tips berus badan dalam keadaan kering?

* Mulakan pada mandi waktu pagi. Sebelum buka air shower tu, berus badan dulu.

* Gunakan berus badan yang lembut. Berus dalam gerakan membulat dan kearab jantung. Ehh, jangan silap capai berus tau. Berus jamban ke berus lantai ke. Serammm wei..

* Mulakan dengan berus tapak kaki dan terus ke atas. Kemudian tangan dan lengan. Then bahagian belakang badan dan akhir sekali bahagian depan badan. Dan arah memberus adalah membulat dan arah lawan jam tau. Jangan pening pula nanti.

* Sudah habis berus badan, lumurkan minyak detox (seperti minyak bijan atau olive oil, kalau ada argan oil lagi best!) biarkan selama 5 minit. Masa ni, anda harus ada perasaan sayang pada diri yang kuat.
Kata coach saya, masa sapu ni ucap pada diri sendiri.
“Aku sayang kau. Maafkan aku kalau aku buat salah kat kau. Aku sayang kau sangat-sangat.” Berambu ayaq mata la kalau buat dengan perasaan.

* Terakhir sekali, dah biar lumur badan selama 5 minit, boleh mandi. Tapi mandi bukan sebarang mandi..

Jeng jeng jeng..

Step seterusnya bersambung.
Stay tune.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Detox kulit? Bagaimana?

Bagaimana nak detox kan kulit kita dengan betul dan cepat?

Jeng jeng jeng

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Moisture Lock Day Cream



Nak guna mereka berdua pon boleh.

Sebelum ada Moisture Lock Day Cream ni, saya sentiasa menggunakan Night Cream.

Kerana mahukan kulit saya kekal lembap, saya mengoleskan juga YOUTH Night Cream. Ini kerana YOUTH Night Cream ada kolagen dan sumber yang melembapkan kulit dari dalam.

Tetapi setelah Moisture Lock Day Cream ini muncul, krim ini sentiasa “menghiasi” kulit saya. Dan im LOVING it.

Terasa kulit dijaga dengan baik. Kulit rasa basah-basah saja 😍

Age Defense Moisturizer SPF 50.
Moisture Lock Day Cream.
Dua kombinasi yang wajib anda ada.
🧴❤️






Sedekah paling berharga.

Semasa di kelas tadubbur pagi tadi, ustaz ada kata sesuatu yang buat ku lebih terbuka minda.

Seseorang yang ada ilmu, harus share ilmu kepada masyarakat.

Kerana ilmu yang di share adalah amal jariah. Amal jariah pahala sepanjang masa.

Seperti Ibnu Sina, ilmu perubatan. Sehingga hari ini ilmu perubatannya dipergunakan oleh seluruh dunia.

Sedekah yang paling tinggi adalah ilmu pengetahuan.

Fakta KULIT.

Fakta1.
30,000 sel kulit mati boleh “hilang” dengan sendirinya setiap seminit.

Fakta 2.
3.4 auns cecair peluh dirembeskan setiap hari.

Fakta 3.
Wanita menghabiskan purata 20saat untuk mencuci muka.

Fakta 4.
Kulit boleh detox dengan sendiri nya.

Hebatkan kuasa Allah SWT.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Peluang bisnes Shaklee

πŸ”₯TOP DISTRIBUTOR AREA SELANGOR dan KUALA LUMPURπŸ”₯

PELUANG BUAT DUIT RM 25,000 setahun.

Bagi yang sudah bekerja makan gaji, peluang rm25,000 pendapatan tambahan dah seronok kan? πŸ†

Tak cukup? Boleh saja buat rm25,000 sebulan.

Hai insan hebat.
Anda tercari-cari peluang untuk menambah pendapatan?

Masih mencari-cari bisnes yang sesuai untuk anda?

Anda surirumah? Surirumah jana pendapatan 5 angka sebulan?Dari rumah sahaja? Jangan risau.

Telah ramai surirumah telah membuktikan bahawa ia terbukti berjaya. Senang sangat!

Mari saya kongsikan kriteria syarikat yang mampu merealisasikan impian anda.

• Syarikat yang kukuh kewangannya. Lebih meyakinkan ia telah tersenarai dalam bursa saham antarabangsa.

• Syarikat yang telah bertapak di persada dunia lebih 100tahun.

• Syarikat yang mempunyai kewangan yang kukuh.

Apa nama syarikat yang saya cerita ini?

Semestinya Shaklee.
Ya, Shaklee telah lama bertapak di dunia. Nama nya begitu gah dipersada antarabangsa.

Bagi ahli Shaklee, Shaklee menawarkan 3C.

Cash
Car
Convention

CASH.
Bagi ahli Shaklee yang layak mendapat bonus, bonus di bayar pada setiap 15hb setiap bulan. Tanpa ada masalah tunggakan. Dan paling best, terus masuk akaun bank peribadi tau.

Cash yang dimaksudkan adalah bonus peribadi, bonus berkumpulan hingga peringkat ke 6.

Cash boleh dari 2 angka hingga ke 6 angka.
Ini adalah kenyataan.

CAR
Ahli Shaklee mampu beli kereta  hanya dengan payslip Shaklee semata-mata.πŸš– ini cerita benar.

Saya sendiri membeli kereta Jazz dan myVi menggunakan payslip Shaklee.

Shaklee tidak memberikan kereta kepada mereka yang layak, tetapi Shaklee memberikan “duit untuk membayar kereta”.

Kereta apa? Pilihan masing-masing.

CONVENTION.
Anda akan dapat mengikuti percutian mewah ke luar negara bersama leaders hebat Shaklee secara percuma! Anda boleh bawa suami, keluarga dan ibu ayah juga.

Kemana Shaklee sudah bawa leaders hebat ini? Japan, Mediterranean Cruise, Italy, Bangkok, Langkawi, Sabah, Jordan, Abu Dhabi, Mekah dan Madinah serta banyak lagi tempat lain.

Kenapa bisnes Shaklee terbaik  untuk anda??

Produk yang hebat  dan berkualiti serta mempunyai ujian klinikal yang membuktikan produk Shaklee selamat, berkesan dan semulajadi.

Menjalani ujian klinikal bertaraf antarabangsa.

Produk mudah dijual dan mudah didapati. Kebanyakkan pelanggan akan repeat order.

Produk yang popular dan sentiasa menjadi bahan carian no 1 di internet.

Anda hanya memerlukan RM 75 untuk memulakan perniagaan.

Anda akan diberi bimbingan dari mentor secara percuma disetiap langkah dalam memulakan bisnes.

Anda akan berada dalam golongan team members yang supportive dan positif.

Anda berpeluang kembangkan bisnes sehingga 7 angka tanpa modal wang ringgit.

Anda boleh wariskan bisnes kepada orang tersayang.

Bisnes flexible yang hanya melalui telefon dan lepak-lepak santai. Anda boleh jana pendapatan yang sangat lumayan dimana-mana sahaja.

Kelas bisnes percuma secara online. Boleh belajar dimana saja anda berada. Kelas dan seminar yang on-going yang akan diberitahu dari masa ke semasa.

Kelas training produk secara percuma. Setiap sebulan tau. Dan ia berada di lokasi sekitar anda.

Mari lah wahai insan-insan hebat kita sama-sama menjalankan perniagaan Shaklee.

http://www.wasap.my/60126647809

Detox Kulit

Bagaimana nak detox kan kulit kita dengan betul dan cepat?

Jeng jeng jeng

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Pencemaran kulit.

Jom kenali pencemaran yang mengakibatkan kerosakan kulit.

1• Pencemaran udara. Udara mengandungi PAHs (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons) dimana ia boleh menyebabkan kanser kulit, kulit menjadi sangat kering, radang kulit, kemerah-merahan, kulit menjadi kendur kerana hilang elastin dan kulit menjadi gelap.

2• Merokok. Menghisap sebatang rokok boleh memberi masalah kepada pengaliran darah di kulit selama 90 minit. Padan la orang hisap rokok tak berseri 🀭

3• Stress. Bila mana stress, penghasilan sebum atau minyak kulit meningkat. Juga kulit menjadi merah dan kitaran sel kulit untuk diperbaharui bertambah lama.

4• Penggunaan produk penjagaan wajah dan make up yang tidak betul dan juga tinggi dengan bahan kimia, boleh membuatkan kulit menjadi tidak berseri, kusam dan gatal-gatal.

#SaintisCantik
#RatuYouth
#Detox101

Masalah kulit kronik

Exclusive testimoni dari customer.

Masa raya Farah Aenie bawa balik 2 tiub Herbal Blend ke Kota Singa.
Katanya untuk cousin nya yang mengalami kulit kering dan menggelupas.

Nampak pon sangat sakit dan pedih.

Nak basuh pinggan pun fobia.
Nak bersalaman dengan orang pun malu.

Gambar tangan yang cantik licin itu dikirimkan Jumaat pagi. 

Licin sungguh tangan dia.Dan minta lagi 2 tiub. Seram gamaknya bila stok habis.

Tak keruan pula rasa kan.

Bila kulit dan cantik dan tak pedih macam tu, seram pula masalah lama datang kembali.

Krim bukan mahal pon. Rm30+ je.

Tapi kesannya macam telan ubat rm300+ steroid kan.

Krim serbaguna yang sangat laku MJ jual.
Macam pisang goreng panas.

Everyhome, 1 Herbal blend tiub.
You will never know whenever you need it.

Yang rasa berdosa kalau tak share dengan u ols,

Izura Mohamad Sobri

Lets Detox. Testimoni best!
















Lets Detox. Testimoni BEST!

 











Rahsia cantik Fazura.

Ramai yang masih tak boleh move on kan? hihii.
Bersemut wall dengan #fattzura lagi ni..
Mamajura sempat interview Puan Fazura (jangan percaya)
Meh kita tahu apa rahsia kecantikan dia 
1. Apa maksud cantik bagi anda?
Cantik itu apabila kita sentiasa percaya kecantikan adalah milik Allah dan segala pujian hanya milik-Nya. Cantik itu sebenarnya hati kita.
(True kan, hati cantik, cantik lah orangnya)
2. Siapakah ikon cantik anda?
Angelina Jolie kerana kecantikannya tulen dan effortless. She has a big heart that shines so brightly physically.
3. Apakah kosmetik atau alat solek wajib setiap kali bersolek?
Two way cake foundation, gincu dan bedak tabur berkilau. Saya sangat suka solekan seperti gincu bibir yang cantik daripada Avon Absolute yang membuatkan hidup jadi lebih berwarna.
(Duta Avon)
4. Apakah masalah rambut terbesar anda? Dan bagaimana pula anda mengatasinya?
Rambut kering dan bercabang. Perapi tidak cukup untuk rambut saya, jadi saya menyapu pupur rambut Wella setiap hari supaya rambut lebih ringan.
5. Kongsikan rejim penjagaan kulit wajah anda setiap hari?
Setiap hari saya menggunakan bar Nutox Miracle diikuti serum Bird’s nest. Astringen yang bertindak sebagai penyegar diikuti Solar Block SPF45.
(Duta Nutox
6. Anda percaya dalam pengambilan pil vitamin atau makanan tambahan?
Saya sama sekali tidak percaya pada produk yang menggunakan campuran yang banyak kerana boleh memudaratkan kesihatan. Kini, terlalu banyak produk yang membuatkan kita ghairah untuk cantik dalam hanya beberapa hari. Pengambilan vitamin C 1000mg diikuti l-glutathione, evening primrose oil dan pil antioksida sudah cukup untuk kulit. Pengambilan vitamin rambut seperti pil herba Shen Min dari GNC atau Hairfinity pula untuk kesihatan rambut.
(haihhh, geram je nak bagi Shaklee)
7. Anda mengamalkan sebarang diet?
Makan sedikit sebanyak enam kali sehari. Amalkan minum air panas perahan lemon atau teh hijau setiap pagi dan malam. Elakkan makanan berminyak dan lebihkan makanan yang mempunyai bahan anti oksida.
Boleh try u ols! Simple!

Keistemewaan GLA Complex Shaklee.




GLA complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA ),asid linolenik (LA),minyak matahari dan vitamin E.

• Minyak Borage adalah bahan utama GLA Complex Shaklee.
.
Minyak Borage mengandungi Gamma Linolenic Acid atau Omega 6, 2 kali ganda lebih tinggi daripada Evening PrimeRose.
.
Kadar penyerapan minyak Borage juga 3 kali lebih powerful daripada Evening PrimeRose.

Pengambilan GLA complex akan mengekalkan kelembapan dan juga menyihatkan kulit anda. Sebab semua minyak yang terdapat dalam GLA Complex, boleh menjadikan anda cantik πŸ’œ

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantik

Hari tomato


Atau nama asalnya La Tomatina.
Membazir. Marah kiteee. πŸ˜‘
Festival Tomato ini dilakukan di Valencian, Sepanyol.
Nak celebrate nya, baling je tomato.
Motif? Hahahah. Tapi sebelum baling, kena perah dulu. Macam kecilkan saiz la.
Tahu pon sakit kalau baling seketul gitu πŸ€¦πŸ½‍♀️
Pertama kali di buat pada tahun 1945. Dilakukan pada hari Rabu terakhir pada bulan Ogos.
Kemudian, tempat lain ikut join festival ni. Antaranya Nevada, India, China, Texas.
Berapa banyak tomato dah bazir?
Geram kiteeeee.

Jenis-jenis tomato.



πŸ…πŸ… Tomato πŸ… πŸ…
Banyak jenis rupanya.
Apa saja untuk cantik dan sihat kan?

Fakta mengenai Tomato πŸ…


πŸ… Mencegah kanser, mengekalkan tekanan darah yang sihat, mengurangkan gula dalam darah.
πŸ… Mengandungi karotenoids. Yang melindungi mata dari kerosakan.
πŸ… Sedap dan rangup tau kalau makan tomato dalam sandwich atau salad πŸ˜œ
πŸ… Basuh tomato anda sebelum makan dan masak. Sebab tomato tergolong dalam “Top 10” buah dan sayur yang banyak disembur racun masa ditanam.

Khasiat Tomato.

Tomato kaya dengan VitaminA, VitaminK, VitaminC, VitaminB, folate, thiamin, Pottasium, Magnanese, Magnesium, Phosphorus, copper.

Antara khasiat Tomato.

• Anti-oksida yang tinggi.
πŸ… Tomato kaya dengan lycopene. Lycopene bertindak sebagai agen menentang kanser.

Universiti Harvard mengatakan tomato mampu menentang kanser prostat, kanser rahim, kanser perut, kanser usus, kanser payudara, juga kanser mulut.

• Membantu dalam URTI
(Jangkitan pada salur kencing)
πŸ… Tomato kaya dengan kandungan air. Oleh itu, kandungan air yang banyak mampu menghasilkan banyak air kencing. Bila banyak air kencing, banyak toksin boleh disingkirkan.

• Mencantikkkan kulit.
πŸ… Tomato mampu mengekalkan kesihatan gigi, tulang, rambut dan kulit. Lagi satu, hirisan tomato boleh melegakan ‘sunburn’. Kalau u ols perasan, tomato banyak terdapat dalam produk anti-aging dan sunblock.

• Membantu dalam pesakit diabetis.
πŸ… Kajian oleh ‘Journal of the American Medical Association’ mengatakan bahawa pengambilan tomato setiap hari mampu mengurangkan oksidatif stress diabetis type2.

• Menurunkan tekanan darah tinggi.
πŸ… Tomato mampu merendahkan tekanan darah tinggi. Potassium dalam tomato membantu dalam masalah tekanan darah

• Masalah penghadaman.
πŸ… Tomato mengandungi banyak air, dan boleh mengelakkan sembelit teruk. Juga mencegah jaundis dan mengeluarkan toksin dalam badan. Tomato juga banyak serat, kan serat boleh meningkatkan peristaltis.

• Bagus untuk penglihatan.
πŸ… Tomato kaya dengan VitaminA. VitaminA kan bagus untuk mata.

• Bagus untuk masalah mereka yang nak berhenti merokok.
πŸ… Tomato kaya dengan coumaric acid dan chlorogenic acid, yang boleh melawan nitrosamin dalam rokok yang menyebabkan kanser.

• Keratan rentas tomato berbentuk jantung.
πŸ… Tomato melindungi jantung. Mampu menurunkan kadar kolesterol jahat.

• Kaya dengan Vitamin dan mineral.
πŸ… Sebiji tomato membekalkan 40% keperluan VitaminC harian. Tinggi kan? Sehari makan 3 biji tomato dah cukup. Persoalannya, mampu kah anda?

Hehehe

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantik