Masalah kulit kronik

Exclusive testimoni dari customer.

Masa raya Farah Aenie bawa balik 2 tiub Herbal Blend ke Kota Singa.
Katanya untuk cousin nya yang mengalami kulit kering dan menggelupas.

Nampak pon sangat sakit dan pedih.

Nak basuh pinggan pun fobia.
Nak bersalaman dengan orang pun malu.

Gambar tangan yang cantik licin itu dikirimkan Jumaat pagi. 

Licin sungguh tangan dia.Dan minta lagi 2 tiub. Seram gamaknya bila stok habis.

Tak keruan pula rasa kan.

Bila kulit dan cantik dan tak pedih macam tu, seram pula masalah lama datang kembali.

Krim bukan mahal pon. Rm30+ je.

Tapi kesannya macam telan ubat rm300+ steroid kan.

Krim serbaguna yang sangat laku MJ jual.
Macam pisang goreng panas.

Everyhome, 1 Herbal blend tiub.
You will never know whenever you need it.

Yang rasa berdosa kalau tak share dengan u ols,

Izura Mohamad Sobri

Lets Detox. Testimoni best!
















Lets Detox. Testimoni BEST!

 











Rahsia cantik Fazura.

Ramai yang masih tak boleh move on kan? hihii.
Bersemut wall dengan #fattzura lagi ni..
Mamajura sempat interview Puan Fazura (jangan percaya)
Meh kita tahu apa rahsia kecantikan dia 
1. Apa maksud cantik bagi anda?
Cantik itu apabila kita sentiasa percaya kecantikan adalah milik Allah dan segala pujian hanya milik-Nya. Cantik itu sebenarnya hati kita.
(True kan, hati cantik, cantik lah orangnya)
2. Siapakah ikon cantik anda?
Angelina Jolie kerana kecantikannya tulen dan effortless. She has a big heart that shines so brightly physically.
3. Apakah kosmetik atau alat solek wajib setiap kali bersolek?
Two way cake foundation, gincu dan bedak tabur berkilau. Saya sangat suka solekan seperti gincu bibir yang cantik daripada Avon Absolute yang membuatkan hidup jadi lebih berwarna.
(Duta Avon)
4. Apakah masalah rambut terbesar anda? Dan bagaimana pula anda mengatasinya?
Rambut kering dan bercabang. Perapi tidak cukup untuk rambut saya, jadi saya menyapu pupur rambut Wella setiap hari supaya rambut lebih ringan.
5. Kongsikan rejim penjagaan kulit wajah anda setiap hari?
Setiap hari saya menggunakan bar Nutox Miracle diikuti serum Bird’s nest. Astringen yang bertindak sebagai penyegar diikuti Solar Block SPF45.
(Duta Nutox
6. Anda percaya dalam pengambilan pil vitamin atau makanan tambahan?
Saya sama sekali tidak percaya pada produk yang menggunakan campuran yang banyak kerana boleh memudaratkan kesihatan. Kini, terlalu banyak produk yang membuatkan kita ghairah untuk cantik dalam hanya beberapa hari. Pengambilan vitamin C 1000mg diikuti l-glutathione, evening primrose oil dan pil antioksida sudah cukup untuk kulit. Pengambilan vitamin rambut seperti pil herba Shen Min dari GNC atau Hairfinity pula untuk kesihatan rambut.
(haihhh, geram je nak bagi Shaklee)
7. Anda mengamalkan sebarang diet?
Makan sedikit sebanyak enam kali sehari. Amalkan minum air panas perahan lemon atau teh hijau setiap pagi dan malam. Elakkan makanan berminyak dan lebihkan makanan yang mempunyai bahan anti oksida.
Boleh try u ols! Simple!

Keistemewaan GLA Complex Shaklee.




GLA complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA ),asid linolenik (LA),minyak matahari dan vitamin E.

• Minyak Borage adalah bahan utama GLA Complex Shaklee.
.
Minyak Borage mengandungi Gamma Linolenic Acid atau Omega 6, 2 kali ganda lebih tinggi daripada Evening PrimeRose.
.
Kadar penyerapan minyak Borage juga 3 kali lebih powerful daripada Evening PrimeRose.

Pengambilan GLA complex akan mengekalkan kelembapan dan juga menyihatkan kulit anda. Sebab semua minyak yang terdapat dalam GLA Complex, boleh menjadikan anda cantik 💜

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantik

Hari tomato


Atau nama asalnya La Tomatina.
Membazir. Marah kiteee. 😡
Festival Tomato ini dilakukan di Valencian, Sepanyol.
Nak celebrate nya, baling je tomato.
Motif? Hahahah. Tapi sebelum baling, kena perah dulu. Macam kecilkan saiz la.
Tahu pon sakit kalau baling seketul gitu 🤦🏽‍♀️
Pertama kali di buat pada tahun 1945. Dilakukan pada hari Rabu terakhir pada bulan Ogos.
Kemudian, tempat lain ikut join festival ni. Antaranya Nevada, India, China, Texas.
Berapa banyak tomato dah bazir?
Geram kiteeeee.

Jenis-jenis tomato.



🍅🍅 Tomato 🍅 🍅
Banyak jenis rupanya.
Apa saja untuk cantik dan sihat kan?

Fakta mengenai Tomato 🍅


🍅 Mencegah kanser, mengekalkan tekanan darah yang sihat, mengurangkan gula dalam darah.
🍅 Mengandungi karotenoids. Yang melindungi mata dari kerosakan.
🍅 Sedap dan rangup tau kalau makan tomato dalam sandwich atau salad 😜
🍅 Basuh tomato anda sebelum makan dan masak. Sebab tomato tergolong dalam “Top 10” buah dan sayur yang banyak disembur racun masa ditanam.

Khasiat Tomato.

Tomato kaya dengan VitaminA, VitaminK, VitaminC, VitaminB, folate, thiamin, Pottasium, Magnanese, Magnesium, Phosphorus, copper.

Antara khasiat Tomato.

• Anti-oksida yang tinggi.
🍅 Tomato kaya dengan lycopene. Lycopene bertindak sebagai agen menentang kanser.

Universiti Harvard mengatakan tomato mampu menentang kanser prostat, kanser rahim, kanser perut, kanser usus, kanser payudara, juga kanser mulut.

• Membantu dalam URTI
(Jangkitan pada salur kencing)
🍅 Tomato kaya dengan kandungan air. Oleh itu, kandungan air yang banyak mampu menghasilkan banyak air kencing. Bila banyak air kencing, banyak toksin boleh disingkirkan.

• Mencantikkkan kulit.
🍅 Tomato mampu mengekalkan kesihatan gigi, tulang, rambut dan kulit. Lagi satu, hirisan tomato boleh melegakan ‘sunburn’. Kalau u ols perasan, tomato banyak terdapat dalam produk anti-aging dan sunblock.

• Membantu dalam pesakit diabetis.
🍅 Kajian oleh ‘Journal of the American Medical Association’ mengatakan bahawa pengambilan tomato setiap hari mampu mengurangkan oksidatif stress diabetis type2.

• Menurunkan tekanan darah tinggi.
🍅 Tomato mampu merendahkan tekanan darah tinggi. Potassium dalam tomato membantu dalam masalah tekanan darah

• Masalah penghadaman.
🍅 Tomato mengandungi banyak air, dan boleh mengelakkan sembelit teruk. Juga mencegah jaundis dan mengeluarkan toksin dalam badan. Tomato juga banyak serat, kan serat boleh meningkatkan peristaltis.

• Bagus untuk penglihatan.
🍅 Tomato kaya dengan VitaminA. VitaminA kan bagus untuk mata.

• Bagus untuk masalah mereka yang nak berhenti merokok.
🍅 Tomato kaya dengan coumaric acid dan chlorogenic acid, yang boleh melawan nitrosamin dalam rokok yang menyebabkan kanser.

• Keratan rentas tomato berbentuk jantung.
🍅 Tomato melindungi jantung. Mampu menurunkan kadar kolesterol jahat.

• Kaya dengan Vitamin dan mineral.
🍅 Sebiji tomato membekalkan 40% keperluan VitaminC harian. Tinggi kan? Sehari makan 3 biji tomato dah cukup. Persoalannya, mampu kah anda?

Hehehe

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantik

Bunga dan khasiat.


Aura 7 bunga. Biasa dengar kan?


•’Red Rose’ atau Mawar merah - membuatkan seseorang menjadi lebih berani dan berkeyakinan tinggi. Romantik gituuu.

•’White Rose’ atau Mawar putih - menyegarkan dan menyucikan badan supaya nampak lebih berseri

•’Magnolia’ atau Cempaka putih - melembutkan dan mewangikan badan

•Bungong Jeumpa Gadeng’ atau Cempaka kuning - menyerikan dan mewangikan badan

•’Jasmine’ atau Melur putih dan kuning - menyucikan dalaman

•’Ylang Ylang’ atau Kenanga - menaikkan seri dan senang didekati

•Limau purut jangan lupa.

Tak silap MJ, Mustika Ratu ada jual air mawar. Boleh la buat u ols.

Cara yang sebetulnya, campur kan semua bunga, air mawar dan limau dalam satu baldi. Rendam semalaman tau. Buang daun dan duri nya tau. Kang ada pula luka kena duri bunga mawar.

Sebelum mandi bunga tu, u ols mandi la dulu dengan sabun. Mandi buna ni bilasan terakhir je. Jangan beriya sangat tak sabun. Kang aura ke mana, busuk ke mana. 😜

Mandi waktu pagi dan tak perlu bilas. Biar je bau bunga itu. Tapi kalau ada terselit kelopak bunga kat memana, buang la tau.

Selamat mencuba.

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantik