Kepentingan guna pelembap.


MOISTURIZER IS EVERY GIRL'S
BEST FRIEND πŸ’Ž

Tak ada pelembap, rasa hari tu macam tak indah.

• Kenapa kita perlu pelembap wajah?

~ Supaya kulit kita nampak bertenaga dan tak lesu. Kulit pun perlu tenaga tau. Kulit happy, kita pon happy. Orang yang tengok kita pon happy.

~ Pelembap juga buat kulit kita sihat. Semakin berusia, kulit kita makin kering dan tidak bermaya. Tak cukup air nak support kulit dari kelihatan lebih kendur. Sebab tu kita perlu pelembap.

~ Kulit kering akan menyebabkan jeragat. Itu betul.. jeragat akan ada bagai cendawan tumbuh selepas hujan 😜 jeragat nak ada senang, nak hilang punya payah tau.

~ Nak make up kita tampak cantik, pelembap juga la jawapannya. The basic in make up. Jangan terus tepek foundation tau. Tak naik seri u ols.

For me, my favourite is always pelembap. Even after solat Zuhur dan Asar di pejabat, even duduk rumah seharian.





#DoozyBeauty

No comments