Perlu ke sapu semula krim sunscreen?


Soalan best kan? Ye la, bijak u ols. Sebab baca bab pengiraan spf kan?
Jawapannya, bergantung pada diri sendiri. Macam post sebelum ni pon Mamajura ada kata kan. Depends sebab kita berpeluh.
Bergantung pada aktiviti anda. Berpeluh? Berenang? Bagi muslim ada kena ambil wuduk kan? Mengelap peluh?
Jika perlu, sapu la semula. Jika rasa tak hilang sapuan sebelum ini, tak sapu semula pon tak apa.
Tapi nak kekal gojes, sapu la.
Nak nak kalau krim itu adalah sekali dengan pelembap.
Ni Mamajura dah solat zuhur, so sapu semula. Nampak gaya kena beli extra letak dalam handbag dan dibawa kemana sahaja.