Tips kurus.

Seperti ada sesuatu yang mengetuk diri ini.
Lebih kuat dari kompang. Lebih kuat dari gong di surau.
Bila ambil gambar raya,
“Weh, apsal godang sangat badan aku ni”
Terkebil-kebil macam tak percaya.
Ambil gambar pon pelbagai angle. Konon nak nampak slim. Orang tolong ambil gambar pon naik menyampah 😜
Sentap kot. Nak nak bila orang tegur “Laaa, tak kenal. Makin besar”
Ko rasa!
Terus masa tu, Mamajura set dalam kepala otak ini.
Kena slim down. Duit takkan nak melabur pada baju baru sokmo. Kena! Wajib!
Pergi butik Ariani malu nak sebut saiz baju. Cari sendiri, tak minta pon salesgirl tolong.
Nak sebut saiz M lagi dalam mimpi la kan.
Kini aku, pasrah. Dengan segalanya... nyanyi sikit lagi Erra memalam musim winter ni.
Dan dari situ lah Mamajura start buat meal-plan. Study macam mana nak buat meal-plan. Dan makanan kurus 😜
Bukan senang nak kurus tau. Makan modal tau.
Korang nak ke tengok list makanan ku 😜