Kurangkan berat tanpa ubat kurus

Nak kurangkan berat badan tanpa ubat kurus.
Senang je sebenarnya.
Macam kes Mamajura ni, i feel that i memang kena kurus. Kena kurangkan berat. Because i pernah buat operation lutut then lepas tu rasa nak solat susah. The i realized masalah berat badan memainkan peranan juga.
Pertama, semangat dan push factor kena ada.
Kedua, makan benda yang betul. You kena ada list do’s and dont’s. Kena tahu apa yang boleh dan tak. Of course i have my cheat day. Tapi kan, bila dah set dalam otak nak makan bla bla then nak sugar rush konon. Sampai ke tempat dituju, automatically Mamajura akan ubah fikiran. Tak craving pon. Lek lek je tengok.
Ketiga, badan kena cukup zat. Thats y Mamajura topup dengan supplement. Which i always do. Bila badan tak cukup zat, u akan burn energy yang banyak. Bila burn energy banyak, u jadi penat. Bila penat, apa kita buat?? Kita makannnnn.
3 simple rules.
• Push factor
• Tahu apa makanan sendiri
• Badan kena cukup nutrisi
Erkkk, i jarang bersenam. Bersenam only on weekend.