12 Kebaikan Minyak Argan.





1• Sesuai dijadikan pengganti krim malam. Argan melembutkan dan melembapkan wajah anda. Tak percaya, cuba dan esok bangun pagi, rasa kulit sendiri macam mana.



2• Boleh juga dijadikan sebagai toner. Cara tradisional tau.

Ambil satu cawan air panas. Rendamkan satu uncang teh. Biarkan dalam 10minit. Kemudian keluarkan uncang dan titis kan essential oil yang u ols ada. (Orange, lemon ke tea tree) dannnnn titiskan juga argan oil.

Letak dalam bekas spray.
Siap! Toner tradisional. Guna selepas mencuci wajah dan sebelum moisturizer tau.

3• Sebagai skrub. Membuang sel kulit mati dan mengurangkan kedutan.


Caranya : gula perang dan titiskan argan oil. Skrub saja pada muka. Skrub dalam 10minit. Pus hati, kemudian basuh. Jangan tak basuh. Bersemut muka u ols nanti.



4• Mengurangkan jerawat. Its proven! Dan ada juga kajian mengatakan, mereka yang berkulit jerawat, harus combine adgan dan tea tree oil. Baru keputuasan lebih marvellous 😜

Argan oil mengurangkan fungsi sebum dari bergerak aktif. Dari situ minyak dan jerawat kurang terhasil.




 5• Mengurangkan stretch marks. Mengikut cara penggunaan nya, sama macam skrub. Kena sapu dengan gula perang. Jangan lupa basuh perut tau.

6• Melegakan luka selepas mencukur. Lelaki pon boleh guna tau. Sapu je kat muka tu.


 7• Pelembap seluruh badan. Satu badan boleh guna u ols. Kalau rasa tak cukup duit nak sapu satu badan, u ols cer cari benih pokok argan. Tanam depan rumah 😜



 8• Mengurangkan rambut hantu kak limah. Hehehe, guna la bila masa suka pon. Nak nak perempuan bertudung, masa tidur tu rerajin la sapu. Ala-ala leave-in conditioner gitu. Bau pon wangi. Tak la meninggalkan bau yang sadis di alas bantal anda.

9• Pelembap bibir yang paling best. Mengurangkan bibir merekah dan mengulupas. Ada orang allergik dengan lipstick atau lipgloss. Try sapu dulu argan oil ni. Sebenarnya bab kering dan mengelupas tu, u ols tak guna pelembap dulu. Itu pasai komplen produk ni tak elok, kering la. Guna la pelembap dulu.

Dan pelembap bibir ni juga boleh mengelakkan bibir dari jadi hitam. Elakkan guna pelembap yang ada menthol. Itu semua kimia 😜






10 • Mengurangkan rekahan kaki dan kering kulit kaki. Kulit kaki ni kalau kering, bersisik tau. Bersinar dari jauh. Sapu sapu la ye. Untuk mengelakkan dari mengatakan kaki ke ikan kerisi ni?


11 • Idea yang baik untuk merawat kutikel kuku. Anti bakteria dalam argan oil menjadikan ia bagus untuk melawan kuman. Dan juga cara senang untuk mencuci nail polish u ols.

12• Argan oil ada omega6 dan VitaminE. Bagus untuk antibakteria, anti radang dan juga antioksida untuk meningkatkan ketahanan badan. Mudah-mudahan jarang kena demam dan selsema. Sapu dan makan pon ada tau.