VITAMIN EVitamin E adalah vitamin larut lemak, yang melindungi kulit anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh pendedahan kepada alam sekitar.

Vitamin E juga membantu untuk merawat kemerahan, kekeringan dan kerengsaan lain di permukaan kulit. Ia bertindak sebagai pelindung matahari semulajadi.

Ini boleh mengurangkan risiko beberapa masalah kulit yang kering disebabkan pendedahan kulit yang terlalu lama terhadap cahaya matahari.

Vitamin E sangat mudah digunakan melalui diet anda seperti minyak zaitun, Vitamin E dan wallnut. Dan anda juga boleh menyapu vitamin E ini terus kepada kulit melalui krim pelembap atau losyen.Cadangan Vitamin Shaklee adalah Vita E Complex.

Vita E Complex didatangkan dengan selenium. Kandungan minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, membantu menyeimbangkan kadar sebum kulit wajah anda.

Dengan itu ia amat efektif memberikan kulit wajah anda nampak lembut, lembap dan halus. Ia juga membantu membunuh bakteria yang menjadi agen pertumbuhan jerawat.

Sinaran UVB yang membuatkan kulit kering dan terbakar ini boleh menyebabkan jeragat dan parut jerawat tidak hilang dan bertambah hitam.

Oleh itu, dengan bantuan Vita E Complex dapat membantu melindungi kulit dan mencerahkan kulit yang berjeragat serta parut di wajah kesan dari jerawat.

#DoozyBeauty
#beYOUtiful
#mamaCOOL
#SaintisCantikNo comments