VitaminE

VitaminE, Selenium dan Grape Seed extract.
Awet muda gitewww

GLA Complex

Best supplement for women.

Business Zero Risk

Team Shaklee hari ni bincang macam-macam.
Antara yang best, “BUSINESS SHAKLEE, ZERO RISK.
Menarik kupasan mereka.
Ada yang kata, saudara dan kenalan yang buat bisnes emas. Ada yang terpaksa jual emas. Ada yang kata tak ramai dah orang tak berapa nak beli emas. Sebab mahal.
Ada yang kata tauke butik muslimah terkenal RS (bukan nama sebenar) join Shaklee. Wahhh.. nak cari business yang sustained.
Ada yang berbangga, bisnes Shaklee tak ada kena beli stok ribu-ribu untuk pulangan ribu-ribu. Betul. Itu betul. MJ setuju sangat. MJ pon takde rak isi barangan stok 😜
Dan group satu lagi cerita tentang BUSINESS ETHIC. Banyak kena belajar lagi.
Dan ayat yang best MJ rasa, jaga branding diri kita. Kalau asyik menjual je, kita “mati”
Mendalam tapi bagus. Buat kita kena perah otak untuk dapatkan ilmu.
Maaf la MJ tak bersiaran sangat hujung minggu lepas. MJ banyak bergerak. Banyak hal sesangat. Biasalah birthday girl. Seharian berjalan. Kelas berenang Adam. Hari Karnival sekolah Adam. Shopping sakan kat GM. Macam-macam la..
Ada yang rindu ke?
😜

GLA Complex




Inilah GLA Complex yang hangat diperkatakan.
Amazing for women.
• GLA Complex seperti EPO
• dan ada sekali VitaminE.

Top list 11 kebaikan VitaminE


1• Seimbangkan kolesterol
Kolesterol ada 2 jenis. LDL (jahat) dan HDL (baik).
Kolesterol yang dioksidakan, menjadi LDL. Bila banyak LDL, ia merbahaya.
VITAMIN E, menghalang kolesterol dioksidakan.

2• Melawan radikal bebas dan melawan inflamasi.
Radikal bebas boleh melemahkan sel badan yang sihat di dalam badan. Ini boleh menjerumusbke arah penyakit jantung dan kanser.
VITAMIN E~ mengurangkan radikal bebas, melawan inflamasi dan sekaligus melambatkan penuaan dalam sel.
Kajian menunjukkan VitE meningkatkan imunisasi badan, oleh itu ia membantu menghalang penyakit serious dan juga melambatkan penyakit menjadi lebih serious.

3• Membaiki sel kulit yang rosak.
VITAMIN E~ menguatkan dinding salur darah dengan membaiki kelembapan dan tahap elastik.
Juga berfungsi sebagai agen penuaan semulajadi.
Kajian menunjukkan VitE mengurangkan inflamasi didalam badan dan kulit. Juga membantu dalam mengekalkan kesihatan dan kulit yang baik.

4• Melebatkan rambut.
Kan MJ dah cakap, VITAMINE menolong melancarkan peredaran darah. So, minyak VitaminE dalam darah, ‘circulate’ sampai ke kulit kepala. Ia membantu melebatkan kulit dan mencegah dari menjadi berkerak dan kering.
Bukan kulit kepala je elok, satu badan boleh nampak cantik.

5• Menyeimbangkan hormon.
VITAMIN E~ memain peranan penting dalam menyeimbangkan endocrine dan sistem saraf. Antara simpton hormon tidak seimbang adalah PMS, naik berat badan, alergik, URTI ‘Urinary Tract Infection’, kulit berkopek, masalah pernafasan dan pitam.

6• Bantu masalah PMS
Pengambilan VitaminE elok 2 atau 3 hari sebelum datang bulan. Dan 2 atau 3 hari selepas datang bulan.
Ingat, sebelum dan selepas.
VITAMIN E~ boleh mengurangkan senggugut dan keinginan pelik-pelik 😜terutama pada makanan manis.

7• Membantu penglihatan.
VITAMIN E~ membantu dalam kehilangan risiko masalah ‘macular degeneration’ yang lazimnya dalam penyebab mata buta.
Tetapi, untuk memastikan penglihatan menjadi efektif, pengambilan bersama VitaminC, VitaminA dan zink.

8• Membantu pesakit Alzheimer.
Kajian menunjukkan VitE melambatkan proses kehilangan memori yang berkait rapat dengan pesakit Alzheimer.
Dengan pengambilan bersama VitaminC, ia dapat mengurangkan risiko terjadinya dementia.

9• Melemahkan dan melambatkan risiko kanser dan membantu dalam kesan kimo.
VITAMIN E~ boleh mengurangkan risiko atau kesan terhadap radiasi dan dialisis.
Ia juga melawan radikal bebas, mengurangkan kesan ubat seperti kehilangan rambut atau kerosakan paru-paru.

10• Meningkatkan endurance fizikal dan kekuatan muscle.
VITAMIN E~ meningkatkan tenaga dan mengurangkan tahap oksida muscle selepas bersenam.
Ia juga meningkatkan perjalanan darah dan mengurangkan risiko pitam.

11• Penting dalam pembentukan janin.
Kajian menyatakan, VitaminE penting dalam pembentukan janin. Ia memain peranan dalam fungsi otak dan sistem saraf janin.

VitaminE ni sangat luas kegunaannya.
Bila Mamajura baca dan kaji, haih, rasa macam nak tanam pokok VitaminE. Tiap hari petik dan makan gitu je 😜
Angan-angan je la..
Tak payah susah-susah nak tanam.
Shaklee ada VitaminE.
Telan sehari sebiji je.

Makanan kaya Vitamin E.


Makanan yang kaya dengan VitaminE
• Biji Matahari
• Kacang Almonds
• Hazelnuts
• Wheat Germ
• Mangga
• Avocado
• Brokoli
• Spinach atau Bayam
• Kiwi
• Tomato
• VitaminE Shaklee

Tiba-tiba kan?
Tapi betul, ini fakta 😘

VitaminE.


Apa kebaikannya? Selain dari kulit yang cantik?
Tahukan anda, vitaminE jika diambil dengan cara pengambilan supplement, boleh membantu dalam penyakit jantung dan masalah saluran darah.
Contoh lain, masalah sakit dada, tekanan darah tinggi, saluran darah tersumbat.

#DoozyBeauty
#beYOUtiful

Vitamin kulit

Today admin nak cerita kat u ols, sejenis Vitamin yang memainkan peranan yang penting dalam anti-oksida, mencegah radikal bebas yang merosakkan sel dalaman badan.
Vitamin ini juga sangat penting untuk kesihatan dan secara semulajadi melambatkan penuaan.
#DoozyBeauty
#beYOUtiful