VIVIX SI TONIK AJAIB

 




Ramai yang PM bertanyakan tentang Fungsi Vivix. Dia kata kenapa ramai sangat yang kata Vivix ni terbaik! 

Hari ini saya kongsikan keterujaan sahabat kami yang jatuh cinta dengan Vivix. 

Bermula dengan ibunya yang menghidap Bell Palsy lebih 20 tahun pulih selepas mengamalkan Vivix.

Bagaimana suaminya yang mengalami Vertigo sehingga menganggu saraf pendengaran dan kembali sihat dengan Vivix.

Kisah anak bujang yang hampir terputus jari di saat Doktor sendiri memaklumkan bahawa daging itu dah mati dan mgkin jarinya mengalami kecacatan. Namun alhamdulillah dengan izin Allah dan bantuan dari Vivix jarinya pulih seperti normal seolah-olah tiada apa-apa.

Dan kisah paling sadis di mana Doktor menyarankan beliau untuk gugurkan satu-satunya anak perempuannya kerana disyaki Down Syndrom. Alhamdulillah dengan pengambilan Vivix lahirnya seorang Puteri yang cukup sifat dan bijak.

Alhamdulillah, dengan Izin Allah semuanya berlaku dan Vivix salah satu usaha yang Luar Biasa hasilnya. 

Itu antara Rahsia Peribadi mengapa beliau sayang dan yakin dengan Shaklee tanpa ragu. 

Anda Bagaimana? Ingin saya bantu?

Tiada penyakit yang tiada penawar melainkan KEMATIAN. 

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

APA HEBATNYA VIVIX SHAKLEE?




Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M




Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

[ KENAPA VIVIX BEST SANGAT?]


.
" Sis vivix ni dah macam tonik ajaib.. Macam-macam boleh setel dengan satu sudu Vivix, kalau ambil sebelum tido. Pasti esok pagi dah dapat signal nak MEMBUANG. HABIS SEMUA keluar.. Macam-macam kaler.. hahahaha"
.
.
" Alhamdulillah BACAAN GULA mak saya dah makin cantik sejak ambil Vivix.. Dulu walaupun insulin hari-hari tapi bacaan gula tu menyeramkan"
.
" Zura, sejak akak amik vivix ni.. KULIT macam lagi segar rasa.. dulu KUSAM je rasa.. Kulit pun gelap je.. Best la.. Promo ni akak nak amik dua laa terus dik.."
.
" Keadaan mak yang kena STROK dah semakin ok kak.. Tangan dia dah mula gerak-gerak.. Now nak cuba pelan-pelan.. dia dapat duduk pun dah syukur kak.. terima kasih.."
.
"RESDUNG i dah makin kurang laa rasa.. Kalau tak dulu bangun pagi sure nak bersin.. Wife i pun dah kurang complaint ada bau bila dekat. Dulu asyik kata busuk-busuk.. Legaa sangat rasa..."
.
Tiada apa yang lebih mengembirakan bila dapat melihat orang lain di sekeliling kita juga bahagia.
.
Dan lagi happy bila mereka Customer kita.
.
Tambah seronok bila seorang anak dapat bantu selesaikan maslah si ibu.
Lagi bahagia bila si suami dan isteri semakin akrab dan saling menyayang.
Thanks Allah.
.
Produk yang BEST akan buat Kita juga rasa semakin mebuak-buak rasa BEST bila orang lain juga rasakan KE BESTsannya itu.
.
Alhamdulillah.
.
"The medical field is interested in treating disease. I'm interested in building health."
.
‪#‎ZI2M‬
‪#‎ShakleeEffectZi2M‬




Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty


Awet muda dan VIVIX



TAHUKAH ANDA dengan VIVIX bukan sahaja wanita boleh kelihatan 25 tahun lebih muda. Malah ia meruoakan berita baik untuk lelaki kacak juga.

Dengan satu sudu teh Vivix sehari, ia membolehkan anda kelihatan 25 tahun lebih  mudia dengan peremajaan sel DNA, meningkatkan produksi energi sel, secara positif mempengaruhi regulator genetik, melambatkan pembentukan formasi protein AGE



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty
.

9+1 PETANDA ANDA MENGHIDAP KENCING MANIS



10. PARAS GULA DALAM DARAH TINGGI

Cara terbaik untuk memeriksa tahap gula dalam darah anda adalah dengan dibuat ujian oleh doktor anda. 

9. DAHAGA DAN KERAP KENCING OADA WAKTU MALAM

Kerap ke bilik air di waktu malam diikuti dengan dahaga yang berlebihan pada boleh menjadi gejala diabetes. 

8. HILANG BERAT BADAN SECARA TIBA-TIBA

Tahap gula dalam darah yang tinggi boleh menyebabkan kehilangan berat badan yang cepat, disekitar 2-3 kg dalam masa dua atau tiga bulan. 

7. SENTIASA LAPAR

Apabila pesakit kencing manis tidak mempunyai insulin atau tidak bertindak balas terhadap insulin seperti kebiasaan, glukosa tidak dapat diproses oleh badan seperti biasa, lalu menyebabkan tahap gula dalam darah jatuh.


6. LUKA LAMBAT SEMBUH

Ini adalah tanda klasik kencing manis. Ia berlaku kerana saluran darah dirosakkan oleh glukosa yang berlebihan bergerak di dalam urat dan arteri. 

5. KELEIHAN DAN CEPAT MARAH

Tambahan badan anda untuk mengimbangi kekurangan glukosa akan membuat anda letih. 

4. TERDEDAH PADA JANGKITAN KULAT

Wanita khususnya, perlu berhati-hati untuk jangkitan yis (candida) pada faraj.

3. PENGLIHATAN KABUR 

Apabila glukosa dalam darah adalah tinggi, ia mengubah bentuk kanta dan mata, menyebabkan penglihatan kabur.

2. SEMUT DAN KEBAS KAKI TANGAN

Kesemutan, kebas, kesakitan membakar atau bengkak pada tangan dan kaki - ini adalah tanda-tanda bahawa saraf dirosakkan oleh kencing manis. 

1. KULIT MERENGSA

Ia jadi tanda amaran kencing manis atau masalah kulit yang lain seperti acanthosis nigricans. 

Pengambilan ESP, Vivix, dan GLA dapat membantu mengatasi masalah kencing manis dari menjadi semakin parah.





Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty


Lelaki dan jantung dan VIVIX

GEJALA SERANGAN JANTUNG PADA LELAKI

1. Rasa tidak selesa di dada tengah selama beberapa minit. Rasa itu datang dan pergi.

2. Rasa tidak selesa ini menyebabkan sakit hingga ke bahu, leher dan lengan kiri. Rasa sakit ini sama ada sekejap atau konsisten.

3. Rasa sakit boleh juga menyerang di bahagian huku hati perut. Jangan biarkan rasa sakit ini. 

4. Salah satu tanda lagi serangan jantung awal ialah rasa sesak nafas akubat kelurangan oksigen. 

5. Rasa sakit dada semasa bernafas  dan denyutan jantung menjadi laju.

6. Rasa mual dan muntah kerana ada ransangan dalam sistem saraf tubuh

7. Tanda lain pada seorang lelaki yang diserang jantung ialah berpeluh dan peningkatan suhu badan

8. Muka kelihatan pucat dan rasa pusing kepala.

9. Mudah lelah, gangguan pencernaan, rasa gelisah dan cemas.

10. Tidak dapat tidur dengan baik

Dapatkan Set Jantung Sihat dari Shaklee demi memastikan Jantung anda terus berdegup untuk yang tersayang




Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty


Rokok dan VIVIX

Tahukah Anda Wahai Perokok Tegar?

Kesan asap rokok kepada ibu hamil dan bayi boleh mengakibatkan 

❌ Risiko kecacatan bayi. 
❌ Kelahiran pra matang
❌ Risiko bayi untuk mendapat asma adalah lebih tinggi
❌ Keguguran bayi
❌ Tumbesaran janin terencat
❌ Pendarahan ibu hamil
❌ Kanser
❌ Bayi kurang berat badan

Pengambilan Vivix Shaklee selama 2 minggu secara konsisten, dapat membantu  perokok tegar berhenti merokok untuk selama-lamanya.





Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Prostat dan Vivix dan Kanser

8 TANDA KANSER PROSTAT

🍌 Sering membuang air kecil terutamanya pada waktu malam
🍌 Kesukaran sewaktu mula membuang air kecil atau air kencing yang tertahan
🍌 Tidak boleh mengeluarkan air kencing
🍌 Aliran air kencing yang lemah atau tersekat-sekat
🍌 Kesakitan atau kepanasan semasa mengeluarkan air kencing
🍌 Terasa sakit ketika air kencing keluar
🍌 Terdapat darah dalam air kencing atau air mani
🍌 Sering mengalami kesakitan atau ketegangan di bahagian belakang, pinggang, atau paha

Bagi anda yang mempunyai masalah prostat. Saya cadangkan pengambilan vivix secara konsisten untuk membantu anda lebih sihat.


Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Kanser dan VIVIX

TAHUKAH ANDA Setiap orang ada sel kanser dalam badan. Sel kanser ini tidak kelihatan dalam ujian atau pemeriksaan piawai sehinggalah mereka telah berganda ke beberapa juta.

Sel kanser tidak mempunyai bentuk khas, wujud dalam pelbagai saiz dan berbeza daripada sel sihat yang mempunyai bentuk seragam. Ia boleh dilihat dengan jelas di bawah mikroskop.






Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty


Slip Disc dan VIVIX.


DERITA SLIP DISC SEORANG TEMAN

Saya kongsikan kembali kisah yang diceritakan oleh seorang sahabat derita suaminya yang diserang slip disc. Ceritanya begini

"Dah 2 hari tengok suami lebih banyak berbaring. Bila ditanya "abang ok ke?"
Dia cakap ok. Selalu pagi-pagi dah ke pejabat kami sampai ke sebelum maghrib baru balik. Kadang lepas isyak pergi lagi sambung kerja sampi ke 1 pagi. 
.
.

Almaklumlah, itu shoplot yang kami beli hasil titik peluh bisnes selama ni. Semangat nak siapkan pejabat lain macam. Nak pula kami berdua dah fulltime bisnes, suami tekad nak buat sendiri biar puas hati. 
.
.

80% kerja siapkan ofis suami buat sendiri, dari pasang karpet, tiles, kabinet, wiring lampu kipas, wiring aircond sampai ke table top pantry. Cuma yang upah orang pasang partition ofis dan pasang aircond. 
.
.

Tapi 2 harini dia banyak berbaring. Bila didesak baru mengaku dia sakit amat dibelakang. Ku kira kesan daripada dia mengangkat bahan binaan, simen, batu kecil, tiles dan pasir dari tingkat bawah naik ke ofis. Dan posisi cangkung yang lama semasa pasang tiles. 
.
.
Allah, masa tu bergerak pun macam robot. Dapat dilihat dari raut wajah dia menahan sakit semasa bergerak. Suamiku ni jenis tahan sakit. Kalau sakit sikit-sikit jangan harap nak mengadu. Kali ini nampaknya teruk benar. 
.
.

Aku paksa suami ke hospital. Lagi 3 hari nak balik sambut Chinese New Year! Dia tak mampu bergerak pantas. Nak turub tangga pun bertatih. Naik kereta pun pintu dibukakan. Aku drive ke AmanJaya Specialist. 
.
.
Doktor mengarahkan  menjalanlan x-ray untuk melihat keadaan tulang belakang. Kali pertama menolak suami atas kerusi roda perasaan bercampur aduk. Hati berdoa moga Allah beri kesembuhan pada suami. 
"Bagaimana kalau keadaan makin teruk?" 
"Semuanya akan ok, insyaAllah"
Perasaan bimbing dan pengharapan berlawan dibenak.
.
.

"Encik Imran berehat di hospital 2-3 malam ya" kata doktor selepas meneliti xray. 
"Kami nak balik sandakan ni doktor, tiket semua dah beli" balas suami. 
"Tulang ni ada lari sikit. En Imran tak boleh angkat berat dan kena banyak berehat"
Lepas berbincang doktor basi 1 dos injection tahan sakit dan benarkan suami berehat dirumah. 
.
.

Pulang rumah ku paksa minum VIVIX dengan dose yang lebih dari selalu. Sudahnya kami balik ke Sandakan juga. Dia membawa dirinya dengan memakai "Back Support" . Ku korbankan menggalas beg dan menguruskan anak-anak yang aktif. Yang sebelum ini sampai angkat handbeg ku pun dia yang angkat! Kali inj, Mengangkat beg yg berat 3kg pun tak mampu. 
.

3 hari beliau tak boleh tinggal pain killer. Bisa sakit belakang macam tikaman padu. Supplement ViVix diteruskan. Alhamdulillah selepas 2 minggu, nampak perubahan yang ketara. Lepas sebulan kejadian baru ku izinkan suami sambung semula kerja tergendala di ofis sambil berbakul-bakul pesan. 
.
.

Alhamdulillah, Allah penyembuh. Hingga sekarang Suami setia dengan vivix walau dia culas makan supplement lain. 
.
Alhamdulillah, itulah kisah cinta suamiku dengan Vivix."

Alhamdulillah, dengan izin Allah Vivix menjadi asbab si suami kekal sihat kembali. Tiada apa yang mengembirakan bila melihat insan tersayang kembali sihat

Anda atau kenalan anda menderita Slip Disc. Hubungi saya untuk konsultasi percuma.
 




Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Vivix

V.I.V.I.X merupakan satu tonik ajaib yang terbukti memberikan kesan positif kepada mereka yang menghidap penyakit serius seperti;

• Diabetes / Kencing manis
• Strok
• Katarak dan masalah mata
• Tekanan Darah Tinggi
• Masalah saraf
• Kayap
• Batuk berpanjangan
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
• Resdung
• Bengkak jantung
• Letih (memberi tenaga)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)
• Rambut kembali hitam (uban)
• Rambut gugur
• Kolestrol tinggi
• Masalah selera makan
• Asma
• Sembelit di kalangan warga emas
• Angin dalam badan
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• Perokok
• Masalah kelenjar tiroid
• Kanser dan tumor
• Cyst
• Penyakit SLE
• Kudis
• Gout
• Alzheimer atau nyanyuk
• Metabolisme badan rendah
• Masalah berat badan
• Awet muda
• Fibroid
• Alergik
• Tibi
• Wanita berpantang
• Breast lump
• Kerap ulser mulut
• Keputihan

Memandangkan VIVIX merupakan salah satu supplement yang diperlukan oleh ramai orang,  maka pihak syarikat telah memikirkan cara terbaik untuk membantu masyarakat dengan memberikan tawaran harga promosi bagi mereka yang betul-betul memerlukan. 

Anda boleh dapatkan VIVIX hari ini dengan penjimatan 5% setiap pembelian 2 botol VIVIX.  

Yang menariknya oembelian 2 botol VIVIX ini melayakan anda mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA. 

Jadi tunggu apa lagi, di samping dapatkan sesuatu yang terbaik untuk kesihatan, siap dapat jadi ahli lagi dan cash bonus dari pembelian VIVIX tu tau.


Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Jantung dan VIVIX.

TANDA-TANDA AWAL SAKIT JANTUNG
=============================

1. Lidah atau gusi menjadi bengkak atau sakit - berkemungkinan jantung kita ada masalah seperti lemak berlebihan, Injap jantung lemah atau saluran koronari tersumbat.

2. Terasa kebas tangan kiri dan juga lengan - Jika sakitnya berpanjangan pada lengan tangan kiri ada kemungkinan anda akan diserang sakit jantung dalam masa terdekat. (Bagi perempuan sakit terasa pada kedua-dua belah tangan)

3. Lidah terasa tegang dan pendek.

4. Rasa seronok teruja atau rasa bimbang tiba-tiba tanpa sebab.

5. Rasa sakit pada dada (Ulu hati sedikit ke sebelah kiri) - biasanya terasa seperti dada sedang dihempap oleh benda berat.

6. Daripada sakit dada rasa sakit mula merebak pada tangan, lengan, tengkok, belakang, abdomen dan rahang

7. Rasa tidak selesa pada dada seperti dipam angin penuh, atau rasa pedih.

8. Batuk tiba-tiba dan berpanjangan atau terasa ada kahak dan sentiasa mahu berdehem.

9. Rasa kepala berpusing tidak seimbang.

10. Rasa keletihan sepanjang masa.

11. Rasa meloya dan tidak ada selera makan.

12. Degupan jantung tidak menentu.

13. Nafas terasa pendek.

14. Berpeluh dengan tiba-tiba walaupun sedang duduk rehat atas kerusi.

15. Membengkak pada bahagian seperti sendi-sendi di kaki atau abdomen.

16. Saat-saat paling hampir pada serangan jantung biasanya membawa kepada keletihan atau tidak maya yang teruk.

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

VIVIX

Ada yang tanya kenapa VIVIX ni mahal (bagi yang belum cuba)

Jawapannya mudah,

Kerana VIVIX ni sangat sesuai untuk membantu mereka yang menghidapi penyakit-penyakit mahal.

Contohnya:

👉🏿 Darah Tinggi
👉🏿 Kanser
👉🏿 Kencing Manis
👉🏿 Jantung
👉🏿 Stroke
👉🏿 Batu Karang
👉🏿 Prostat

Penyakit-penyakit di atas ni kalau lah dibiarkan dan terpaksa menerima rawatan di hospital. Kosnya menelan lebih beribu ringgit. 

Oleh itu amatlah berbaloi harga sebotol Vivix untuk kita kekal sihat dari terus derita menghadapi sakit-sakit di atas. 

Nak VIVIX dengan harga mampu milik? 

Mari daftar ahli saya bantu anda untuk miliki dua tiga botol VIVIX secara PERCUMA! 

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Psoriasis

VIVIX DAN PSORIASIS
================

Aku malu, malu untuk keluar bertemu orang ramai. Secara luaran mungkin orang tak tahu aku sedang menangung satu penderitaan yang amat teruk.

Pernah satu waktu. Semua ahli keluarga telah berkumpul dihadapan katil aku. Kata-kata dari Doktor buat aku semakin lelah. Doktor maklumkan aku hanya mampu bertahan untuk jangka masa yang singkat sahaja.

Kulit aku semakin eruk. Habis mengelupas bak ular. Bersisik sana sini. Puas ke sana ke sini. Tapi masih tidak bertemu penawarnya. Sampai satu masa aku bertanya pada DIA. Mengapa ujian ini yang diberikan pada aku.

Arghhh! Aku sungguh tertekan.

Satu hari Allah jawab persoalan aku. Aku bertemu dengan seorang hamba Allah. Yang mengubah harapan aku. Aku yang sebelum ini rasa dunia aku gelap. Kembali menampakan cahaya. 

Aku diperkenalkan dengan satu cecair yang aku rasakan ajaib. Alhamdulillah sejak aku amalkan cecair ajaib ini. Maslah Psoriasis aku semakin baik.

Kulit yang umpama sisik ular gugur sedikit demi sedikit. Timbul kulit baru yang semakin licin. Allahuakbar. Aku rasakan bagai cahaya bergemerlapan menanti ku dihadapan.

Menderita dari kecil Psoriasis ianya adalah satu pengalaman ngeri. Malu untuk bertemu orang. Aku menjadi seorang yang sangat rendah diri.  Itu belum diceritakan lagi rasa sakitnya bagaimana. Adakala kulit berdarah tak mampu buat apa.

Aku hanya bertahan dengan dadah yang diberikan doktor yang akhirnya menyebabkan maslah kesihatan lain aku turut terjejas.

Tapi hari ini. Walaupun maslah psoriasis aku tidak lagi pulih sepenuhnya. Ia agak mustahil untuk pulih sepenuhnya. Tapi dengan pengambilan VIVIX dan beberapa supplement lain membuat aku kembali sihat dan lebih berkeyakinan.

Alhamdulillah. Terima Kasih Allah kerana menjawab persoalan aku satu waktu dahulu. 

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Apa hebatnya VIVIX?

APA HEBATNYA VIVIX SHAKLEE?
========================

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty


VIVIX, JOM!

KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE
====================

 Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
 Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
 Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
 Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
 Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
 Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
 Membantu merawat penyakit parkinson
 Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
 Meningkatkan kesihatan imum badan
 Menggalakan kesihatan keseluruhan


#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

VIVIX


TAHUKAH ANDA orang kata kalau nak tahu madu asli atau tidak. Kita boleh letak di freezer ( bahagian beku). Jika ianya membeku maksudnya ada campuran gula dan tidak asli.
.
.
Tapi tahukan anda, VIVIX juga tidak beku bila diletakan dibahagian sejuk? 
.
Pada awalnya saya juga tak percaya. Tapi apabila saya cuba sendiri. Bukan setakat berjam. Malah berminggu memang duduk dibahagian freezer. Ianya memang tidak membeku. 
.
Yang syoklah rasanya lagi sedap pula tu.
.
Memang tak boleh dinafikan lagi kehebatan cecair ajaib yang mengandungi rumusan dari 4 bahan ekslusif anggur muscadine, purple carrot, Europian elderberry, polyganum cuspidatum.
.
Malah Vivix juga turut di iktiraf sebagai Super Excellent Brand dari Books Of Record tau.
.
.
Jadi makin tidak hairanlah mengapa jika di google, testimoni Viviv dari seluruh pelusuk dunia boleh dijumpa. Dari sekecil-kecil maslah kesihatan hingga yang agak kronik. Apa pun Alhamdulillah semua dengan izinNya. 
.
Jom berkenalan dengan Vivix. Tak kenal maka tak cinta kan. Dah cuba mesti berpisah tiada.
.
#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M


Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty


Tudung PUCCI

Fizah Sofi (Madam Basir):
Sekarang viral tudung bawal pucci. Dulu mula2 keluar, rm29 tak silap. Pastu jumpa seller jual rm19, rm18, rm15..harini jumpa rm13!!

Kalau saya Sebagai pembeli saya mestilah suka kan dapat beli yang murah! 😍😍 . Tp kalau saya menjual... awak2 yg menjual ape rasa..

TAPI percaya tak lg sebulan dua dah takde dah yang nk jual tudung tu. Sebab apa? Seller jual murah sangat sampai hampir harga kos! Korang seller ke nak buat amal? Kalau nak buat amal, bg je free tros. Senang!

Macam ni la fenomena yang selalu terjadi kpd produk2 melayu, bila seller melayu. Fikir shortcut. "Aku kena jual murah baru ada orang beli! Rezeki masing2!"

Hellooooo...
Kan lagi indah kalau sume orang jual harga yang sama. So siapa yang customer contact, itu baru rezeki dia. Bukan dengan cara bagi diskaun!

Harini jual bawal pucci dengan harga murah, esok lusa org dh xnk beli sebab xde value dah. Pastu korg cari lagi produk yg viral, jual lagi murah..tak penat ke?

Saya perasan yang selalu jual murah ni dia hanya jual produk bermusim. Actually bukan produk tu bermusim, tp sbnrnye dia yang bunuh produk tu tanpa dia sedar!

#copypaste

Tazkirah : Dosa Yang Siksaan Akan Disegerakan

PERKONGSIAN 1 HARI 1 HADIS



عَنْ أَبِي بَكْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَا مِنْ ذَنْبٍ أَجْدَرُ أَنْ يُعَجِّلَ اللَّهُ لِصَاحِبِهِ الْعُقُوبَةَ فِي الدُّنْيَا مَعَ مَا يَدَّخِرُ لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ الْبَغْيِ وَقَطِيعَةِ الرَّحِمِ

Dari Abu Bakrah dia berkata; Rasulullah SAW bersabda: "Tidak ada perbuatan dosa yang akan disegerakan siksaan bagi pelakunya oleh Allah di dunia dan disisakan siksa baginya di akhirat melainkan berbuat aniaya dan memutuskan tali silaturrahim." (HR Ibnu Majah No: 4201) Status: Sahih

Pengajaran:

1.  Sebagai seorang hamba, kita perlu sentiasa berusaha menjauhi perbuatan dosa

2.  Dua perbuatan dosa yang akan segera menerima balasan dari Allah di dunia dan juga siksaan di akhirat jika tidak diampuni:

a.  Berbuat aniaya ke atas orang lain
b.  Memutuskan silaturahim

Jauhilah perbuatan dosa menganiaya dan memutuskan silaturahim.

16hb Januari  2017
17hb Rabiul Akhir 1438H

Tua sebelum usia


TUA SEBELUM USIA
=================
Proses penuaan berlaku secara semulajadi dalam kehidupan seorang manusia. Namun begitu, di zaman penuh dengan pencemaran ini, proses penuaan berlaku dengan begitu pantas, dan memberi kesan bukan saja pada penampilan, malah kesihatan secara amnya!
.
Pelbagai penyakit yang berpunca dari proses penuaan, dan boleh melanda orang-orang muda yang mengalami penuaan sebelum usia. 
.
Penyakit seperti darah tinggi, penyakit jantung, Parkinson, katarak, malah penyakit nyanyuk mudah sangat menyerang.
.
Oleh itu amat penting untuk kita menjaga keremajaan sel, agar terus sentiasa sihat, sekurang-kurangnya tidak dikata TUA sebelum masanya.
.
Apakah produk anti penuaan dari Shaklee?
.
Tentulah VIVIX SI TONIK AJAIB, buat anda kelihatan MUDA 25 tahun dari USIA.
.
‪#‎Zi2M‬
‪#‎ShakleeEffectZi2M‬


Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Produk kesihanatan paling optimum.


KESIHATAN KERAMAT HIDUP LEBIH BERMAKNA DARI HARTA BERJUTA 
===========================================================
.
Alhamdulillah, satu lagi perkongsian yang kami dapat dari seorang anak yang sayangkan ibunya. Tak sanggup melihat penderitaan Si Ibu, Si anak mula mencari solusi apa yang terbaik untuk menggembirakan hati keramat hidup.
.
Jantung adalah punca kematian tertinggi di Malaysia. Ya ajal maut di tangan Allah. Tapi kita perlu berusaha untuk menjaga amanah kesihatan yang Allah berikan. 
.
Melihat keadaan Si Ibu yang menanggung sakit jantung dan kencing manis. Buat hati si anak tidak keruan. Kedaan ibu yang semakin uzur meruntun jiwa. Arghhh. "Aku perlu carikan ibu penawar" Rintih si anak.
.
Niat yang baik pasti Allah permudahkan. Allhamdulilah. Si anak terbaca satu perkongisan tentang penangan Vivix yang berjaya membantu ramai pesakit diabetis dan jantung.
.
Tanpa memikirkan harganya, kerana baginya kesihatan keramat hidupnya jauh lebih berharga dan bermakna. Terus memilih untuk membeli sebotol TONIK AJAIB yang menjadi sebutan ramai orang.
.
Alhamdulillah dengan izin Allah. Kesihatan ibu semakin baik. Dahulu keadaan gula ibu merisaukan. Ada masa terlalu tinggi. Ibu terpaksa bergantung dengan ubat hospital yang tinggi dosnya. Khuatir sakit lain pula menyerang memandangkan usia ibu yang semakin berusia.
.
Namun, selepas sebotol percubaan. perubahan si ibu buat si anak tersenyum bahagia. Gula ibu semakin stabil. Keadaan jantung ibu juga semakin sihat Paling menarik dos ubat yang diambil juga sudah mampu dikurangkan.
.
Ibu juga semakin bahagia. Jelas terpancar senyuman kesyukuran dari wajah ibu. Terima Kasih Vivix, terima kasih Allah sebab menemukan ibu asbab untuk mendapatkan kesihatan yang jauh lebih baik dari dahulu.
.
Mari berikan keramat hidup yang terbaik. Untuk membalas jasa mereka membesar kan kita adalah mustahil. Namun dapat berikan sesuatu yang terbaik untuk mereka itu jauh lebih bermakna.
.
‪#‎Zi2M‬
‪#‎ShakleeEffectZi2M‬



                                                                  Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty

Apa itu soft-selling?

Okay Apa itu 'soft selling'?

Soft-selling adalah teknik menjual dengan menggunakan 'gaya halus'. Gaya halus adalah gaya yang sopan.

Kita sebenarnya mahu 'menjual'. Namun orang tidak berasa macam kita sedang menjual.

.

Soft-selling adalah gabungan antara teknik dengan seni.

Strategi content-marketing adalah salah satu contoh teknik soft-selling.

Teknik soft-selling sangat efektif. Ia mampu menghasilkan angka jualan yang tinggi.

.

Soft-selling mengaplikasi strategi 3 butang:

+ Butang logik. Konten yang ditulis memang mudah diterima oleh akal orang yang pintar dan bijak!

+ Butang emosi. Konten yang ditulis membuat orang suka membaca posting itu dari mula sampai tamat.

+ Butang tindakan. Konten yang ditulis mendorong orang membelinya.

.

Kredit Puan Ainon Mohd

Apa itu VIVIX?


APA ITU VIVIX?
=============
.
Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. 
.
Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat best? 
.
Vivix mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. 
.
Dan akhir sekali, ni saya nak share satu RAHSIA. Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah.
.
Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat
• Anti-inflamasi 
• Anti-kanser 
.
Tapi takkanlah kita yang muslim nak gi minum wine merah pula kan. ALTERNATIF terbaik adalah dengan dapatkan vixix.
.
Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

I'm a Shaklee Independent Distributor [ID :       1032894     ] 
~VIVIX minuman kesihatan hebat yg berkualiti tinggi~

‪#‎Zi2M‬
‪#‎ShakleeEffectZi2M‬



Free Konsultasi
COD 
Pos ke seluruh Negeri
0126647809
Pretty Healthy
Health makes you Pretty