Vivix dan kanser



Hai semua :)
Hari ini saya nak kongsi mengenai VIVIX atau TONIK AJAIB SHAKLEE :)

Antara review VIVIX dan kanser.
VIVIX kaya dengan resveratrol. Resveratrol antara beratus2 kajian yang telah di jalankan terbukti boleh menghalang atau melambatkan sel2 kanser.

apa yang kita nak, orang yang kita sayang sihat dan ceria seperti selalu.
promosi murah dan jimat berganda bulan ini.
0126647809



Berminat dengan produk ini,
boleh contact saya
0126647809

Produk kecantikan untuk kulit wajah normal-kering

Produk ini khas untuk kulit yang Normal-Kering / Kombinasi


Set Normal - Dry (Normal - Kering / Kombinasi)



Hydrating Cleansing Lotion

Kod Produk:32543 (177ml)

Emulsi berkrim bertindak lembut untuk menanggalkan kotoran, bahan cemar dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semula jadi kulit.
::  Kaya dengan kandungan emolien serta penambahan Vitamin E agar kulit sentiasa halus, seimbang dan berseri
::  Mencerahkan tona kulit
::  pH yang seimbang
::  Hipoalergenik

Cara : Letakkan sedikit di tangan dan sapu di muka. Bilas dengan air bersih.

Hydrating Moisturizer

Meningkatkan Tahap Lembapan Kulit Sehingga 24 Jam

Kod Produk:32544 (48g)
Krim yang kaya dengan pelembap, tanpa minyak dan tidak melekit ini bertindak pantas untuk menghidratkan kulit serta menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit.
::  Terbukti secara klinikal
::  102% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
::  195% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
::  21% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
::  Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan berterusan sehingga 24 jam
::  Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
::  Hipoalergenik

Cara : Letakkan sedikit di tangan dan ratakan di wajah.





Hydrating Toner

Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Menjejaskan Kulit

Kod Produk:32505 (177ml)
Hydrating Toner membersihkan dan melegakan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
::  Terbukti secara klinikal
::  Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
::  pH yang seimbang
::  Rumusan tanpa alkohol menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
::  Melindungi lapisan minyak semula jadi kulit, membersihkan dan melembutkan kulit dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


Cara : Letakkan sedikit di kapas lembut. Sapu pada muka dengan arah ke atas. Ini bagi mengurangkan dan melambatkan pipi kendur/ sagging. 


Eye Treatment

Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara

Kod Produk:32540 (14ml)
Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.
::  Terbukti berkesan secara klinikal
::  233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
::  120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
::  209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
::  32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
::  Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
::  Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
::  Lembut di sekitar mata
::  Sempurna untuk bahagian leher dan bibir
Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Suka dengan produk ini?
Selamat dan berkesan.
Ingin tahu cara mendapatkannya?
hubungi saya saja ..

call me atau watsapp 0126647809

 Your Friendly Shaklee Distributor ;)


Produk kecantikan untuk kulit wajah berminyak

Produk ini khas untuk kulit yang Normal -Berminyak / Kombinasi


Set Normal - Oily  / Combination (Normal - Berminyak / Kombinasi)


Purifying Cleansing Gel
Kod Produk:32554 (177ml)
Gel berbusa bertindak lembut untuk menyingkirkan bahan cemar, mekap dan minyak berlebihan daripada kulit anda.
::  Bahan-bahan khas serta penambahan Vitamin E menyegarkan dan melembutkan kulit
::  Mencerahkan tona kulit
::  pH yang seimbang
::  Hipoalergenik
::  Tiada sabun dan buih.

Cara : Letakkan sedikit di tangan dan sapu di muka. Bilas dengan air bersih.

Purifying Toner

Formula Tiga Tindakan Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida

Kod Produk:32504 (177ml)
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
::  Terbukti secara klinikal
::  Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
::  pH yang seimbang
::  Menyegarkan dan menghaluskan kulit dengan ekstraklikoris, ginseng dan witch hazel
::  Meminimumkan saiz liang-liang kulit
::  Membantu mengawal kilauan minyak
::  Hipoalergenik

Cara : Letakkan sedikit di kapas lembut. Sapu pada muka dengan arah ke atas. Ini bagi mengurangkan dan melambatkan pipi kendur/ sagging. 


Balancing Moisturizer

Formula Bebas Minyak untuk Menyihatkan dan Menghidratkan Kulit

Kod Produk:32537 (59ml)
Formula ringan, bebas minyak dan tidak melekit berupaya mengawal rembesan sebum serta membelai kulit dengan mengimbangkan lembapan agar kulit terasa segar, licin dan berseri sepanjang hari tanpa kilauan
::  Terbukti berkesan secara klinikal
::  146% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
::  268% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
::  173% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
::  Membantu mengembalikan keseimbangan lipid
::  Hipoalergenik

Cara : Letakkan sedikit di tangan dan ratakan di wajah.


Eye Treatment

Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara

Kod Produk:32540 (14ml)
Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.
::  Terbukti berkesan secara klinikal
::  233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
::  120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
::  209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
::  32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
::  Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
::  Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
     lembut di sekitar mata
::  Sempurna untuk bahagian leher dan bibir
Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh



Cara nak mendapatkan nya?

call me atau watsapp 0126647809
 Your Friendly Shaklee Distributor ;)

Produk Kecantikan dan Mencerahkan Kulit Wajah

Produk ini khas untuk anda yang inginkan kulit yang lebih cerah berseri tanpa bahan kimia

Gentle Action Makeup Remover

Kod Produk:14580 (150ml)

:: Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri.
:: Tunas Pokok Bic bertindak lembut menghilangkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa     merosakkan atau mencalarkan kulit wajah.
:: Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit.
:: Rumusan ringan, lembut dan tidak berminyak.
Cara : Picit sedikit di jari dan ratakan di wajah. Kemudian, cuci dengan kapas lembut. Anda akan lihat kesan hitam di kapas itu. Rasa bersih selepas itu.

Gentle Deep Foaming Cleanser
Kod Produk:14581 (150ml)

:: Untuk Kulit yang segar dan bersih.
:: Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan kulit        wajah.
:: Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang roma kulit    untuk menghapuskan toksin dan kotoran.
:: Strawberi Begonia mencerahkan dan membuat tona kulit lebih sekata.
:: Lembut dan menyegarkan.
Cara : Picit sedikit di tangan. Campur kan dengan sedikit air, dan ratakan ke kulit dengan pusingan jam. Cuci muka dalam 30-45 saat. Kemudian bilas dengan air bersih.


Soothing Radiance Whitening Softener
Kod Produk:14582 (150ml)

:: Melembapkan, melicinkan dan mengembalikan keseimbangan pH semulajadi kulit.
:: Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary. Bau yang                         menyenangkan.
:: Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit.
:: Marshmallow membekalkan lembapan penting yang diperlukan wajah.
:: Sungguh berkesan untuk menyihatkan, melembapkan dan menyerikan kulit.
:: Seperti toner. Tidak memedihkan wajah.

Cara : Titiskan di kapas lembut. Ratakan pada wajah dengan arah ke atas. Jika arah kebawah, lama- kelamaan kulit kita akan kendur atau sagging atau kendur.



Daily Defense Whitening Essence
Kod Produk:14583 (30ml)

:: Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli, agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan.
:: Di formulasikan dengan Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit.
:: Strawberi Begonia untuk mengimbangkan tona kulit.
:: Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan tompok hitam.
:: Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran cahaya matahari.
:: Vitamin C aktif untuk memperbaiki dan mengembalikan seri wajah. Anti-oksida.
:: Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit.
:: Tiada bau 
Cara : Picit (1 kali saja) sedikit di tangan dan rata kan di kulit.



Ultimate Protection Whitening Lotion
Kod Produk:14584 (50ml)

:: Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani.
:: Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari.
:: Mountain Arnica untuk melegakan ketegangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit          terhadap sinaran cahaya matahari.
:: Kulit pasti rasa selesa dan tampak berseri.

Cara : Sapu di wajah. 1 kali picit juga.

Spot Whitening Treatment
Kod Produk:14586 (10ml)

:: Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam atau jeragat.
::Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan.
:: Cats Claw menegangkan kulit.
:: Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona kulit wajah dan menghaluskan tekstur kulit agar lebih halus.
Cara : Oleskan di wajah pada tempat tertentu.
Overnight Renewal Whitening Cream
Kod Produk:14585 (48g)

:: Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit.
:: Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam.
:: Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit.
:: Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit.
:: Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun             daripada tidur.
Cara : Sapu saja sebelum tidur.




Aloe vera
Peony

Rosemary

Strawbery



Berminat untuk mendapatkan produk ini?
boleh contact saya
0126647809
atau email izura@ummc.edu.my



Btw, Health Makes you Pretty

Chewable Vitalea untuk anak-anak



Hai semua ;)
Terbaru dari Shaklee...
Chewable Vitalea for kids
dalam bahasa lain, multivitamin hisap-hisap untuk anak
rasa anggur tau. sedap.. tak masam. manis buah. anak suka tau..
bulan ni januari buy 3 free 1
harga jual rm111.. bila dengar, mahal nak arwah.
dapatkan la sekarang. 
rm80 lebih saja..
nak dapatkan rm70 lebih sebotol?
terbeliak biji mata kan?


JOM baca kebaikan Vitamin ini..

antara ready stock saya ;)


pm me atau watsapp
0126647809
izura

Chewable Multivitamin Terbaik


Terbaru dari Shaklee.
Chewable Multivitamin Vitalea atau vitamin hisap2 untuk anak :)
Rasa anggur.

Sesuai dengan anak2 zaman sekarang
:: culas makan nasi
:: aktif semacam dan metabolisma pon cepat terbakar (makan banyak, tapi slim)
:: untuk anak selalu demam
:: anak yang sedang membesar
:: kesihatan menyeluruh anak2
:: tidak semua makanan boleh membekalkan vitamin dalam badan. Ada vitamin yang tidak terdapat dalam makanan pon, boleh di dapati dari makanan tambahan :)
MULTIVITAMIN lah jawapannya :)

Jimay berganda bulan januari 2015 saja.
seriously.
mahukan harga rm60+ seboto?
Ada caranya...
Contact saya :)
0126647809

Ready Stock januari 2015



Hai semua ;)
saya peminat tegar shaklee..
borong yang mana promosi.
murah dan jimat
terbaru, chewable vitalea for kids buy 3 free 1
antara ready stock saya, Alfalfa 700biji yang sedang promosi juga..



tadi COD ini,
alhamdulillah. thanks kak fazila



suka shaklee?
join team saya...
0126647809

Mana lagi bagus, minyak ikan atau minyak ikan cod?

Hai semua ;) salam berhujung minggu...
Hari ini saya nak cerita la pasal minyak ikan (FISH OIL atau OMEGA FISH OIL) dan minyak ikan kod (COD LIVER OIL). sebab ada yang beranggapan negative bila saya suggest Omega Fish Oil Shaklee pada mereka untuk anak-anak mereka. Mari kita cerita dengan ringkas.


Minyak ikan dan ikan kod hati minyak dua minyak yang berbeza, walaupun kedua-duanya datang dari ikan dan mempunyai profil asid lemak yang sama.


Minyak ikan diekstrak dari ikan tuna, herring, ikan kod dalam spesies ikan berminyak. Ia kaya dengan omega-3 asid lemak seperti EPA dan DHA tetapi tidak mempunyai banyak vitamin A dan D.

Cod minyak hati datang dari hati ikan kod. Ia mempunyai kurang omega-3 tetapi adalah sangat kaya dengan vitamin A dan D. Ia secara rutin di beri kepada kanak-kanak pada 1960-an sebagai sumber vitamin D di utara Eropah di mana cahaya matahari adalah terhad semasa musim sejuk yang panjang. 

Sesetengah orang mengambil ikan kod hati minyak pada musim sejuk apabila mereka menghabiskan masa kurang di luar rumah kerana tidak mandapat vitamin D mereka sendiri daripada cahaya matahari, kemudian beralih kepada minyak ikan pada musim panas untuk tidak mengambil lebih banyak vitamin D daripada yang mereka perlukan. Lebihan VitaminA boleh menyebabkan toksin.

OK, bila saya baca di journal, kita yang duduk di Asia sering terdedah dengan matahari. Oleh itu, Cod liver Oil kurang sesuai dengan iklim di Malaysia. Orang putih sendiri akan bertukar, bila musim sejuk mereka beri Cod liver Oil, bila musim panas mereka beri minyak ikan tulen.

Jika anda suka nombor, minyak ikan kod mengandungi kurang EPA dan DHA (sekitar 8% EPA dan 10% DHA) daripada minyak ikan (18% EPA dan 12% DHA).



Shaklee Omega Guard di buat dari minyak ikan asli ;) ketumpatan yang sangat bagus.

kita dulu sering di berikan ini bukan? scott emulsion di buat dari hati ikan. kalau kat pasartu, hati di kira bahan buangan bukan? organ dalaman. Hati kita sedia maklum kurang elok untuk di makan. dah, jom ubah...





Baca lebih lanjut:http://foodwatch.com.au/blog/fats-and-oils/item/q-what-s-the-difference-between-fish-oil-and-cod-liver-oil.html#ixzz3OUyOr9i0


Izura
your trusted SID
Health makes you pretty ;)
0126647809

Mana datangnya jerawat kita?


Hai semua ;)
hari ni saya nak berkongsi sedikit pasal apa yang saya belajar mengenai perubatan cina ;)
Orang cina kata, bila tengok jerawat di muka, tahu mana silapnya ;)
the face "THE WINDOW TO YOUR HEALTH"


Ini basic pada badan kita.
nanti bila jerawat pop-out kat muka kita, kita boleh tahu 'the root' of the jerawat.
mayB ada yang kita terkurang atau terlebih di situ :)
You know how to dress the problem to the core



************************************************************************************************************
Jom kita kupas satu persatu,
sambil tu, belek la muka masing-masing ok!

************************************************************************************************************

DAHI - ATAS
Dahi bahagian atas- ada kaitan dengan sistem pencernaan kita

Dahi bahagian atas- sistem pencernaan kita
Usus besar serta pundi kencing.

Bila mana badan kita ada masalah dalam sistem pencernaan, badan kita susah nak mencernakan makanan.
banyak toksin terkumpul ;(
oleh itu....

Detox yourself
Makan lebih banyak buah dan sayur-sayuran
Inilah contoh dia. best sangat rasa.
menyegarkan tau ;)
especially lemon water tu sejuk2..
perghhhh!

************************************************************************************************************

DAHI - BAWAH
Dalam perubatan cina- ia ada kene mengena dengan Minda dan Inner Spirit


Maybe u ols....
::susah tidur 
::Stress kerja atau belajar
::Tekanan perasaan
::Masalah peredaran darah yang lemah, boleh jadikan selalu sakit kepala.

oleh itu...
Cubalah untuk tidur awal, sebelum pukul 11 malam ;)

 atau legakan tekanan perasaan,
::mandi lama-lama
::pergi spa
::shopping kalau takde modal, window shopping saja
::tengok wayang,
::kalau kita islam, solat, ambil wuduk atau baca al-auran.


************************************************************************************************************

HIDUNG


Hidung- ada kaitan dengan jantung
::Stress
::Blood pressure 
::Tekanan Perasaan

lagi sekali anda perlu rehat.
tapi macam comel jerawat kat hidung kan...
hahhahahaha

************************************************************************************************************

KENING- ATAS MATA
Masalah datang dari hati- atau liver

Dalam perubatan cina- mengatakan mengambil banyak makanan berlemak atau berakohol atau ber gas.
Elakkan makanan bergoreng selalu dan terutama sekali air gas.
jangan jangan ini!


************************************************************************************************************

TELINGA
Dalam perubatan cina- masalah kidney- buah pinggang

antara sebabnya

oleh itu....

untuk elakkan ini,
minum banyak air
dan kurangkan kopi ;)
cuci usus anda.. DETOX DETOX dengan Alfalfa...

************************************************************************************************************

PIPI KANAN

Dalam perubatan cina, masalah paru-paru


::Allergic
::Semput
::Merokok

oleh itu..

************************************************************************************************************

MULUT DAN TENGAH DAGU

Dalam perubatan cina- ada kaitan dengan perut dan usus kecil

Lebihkan makan makanan serat tinggi dan masak sendiri.


Contoh ni pon OK!


************************************************************************************************************

DAGU KIRI DAN KANAN
Dalam perubatan cina- ada kaitan dengan masalah peranakan wanita








Kesimpulannya ;)
Setiap masalah bole di cari jalan penyelesaiannya
fikir dan belek kembali masa silam kita





Comel je sharing ni
thanks u ols baca ;)
Izura
0126647809